Jedinstvena sarajevska priča: Grad ljubavi i zajedničkog života

Radiosarajevo.ba
Jedinstvena sarajevska priča: Grad ljubavi i zajedničkog života
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Grad Sarajevo je u sklopu promocije "Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije" uradio videospot koji donosi jedinstvenu sarajevsku priču o gradu ljubavi, gradu zajedničkog života, gradu druženja i prijatnih gostoljubivih ljudi.

Ali i gradu festivala i vrhunskih manifestacija, među kojima ga je doček Nove godine na otvorenom u protekle tri godine lansirao među najpoželjnije evropske destinacije.

To svojim porukama potvrđuju i protagonisti videa: Fahrudin Pecikoza, Mario Drmač, Selma Riđanović, Ademir Kenović, Emir Hadžihafizbegović, Davor Sučić, Nudžejma Softić i ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.

"Svi oni navode dovoljne razloge za sarajevsku čaroliju, sigurni da će i ovaj put bh. prijestolnica biti dostojna titule najpoželjnije ne samo regionalnog već i evropskog novogodišnjeg centra. Nova godina je jedinstven praznik koji u ljudima budi posebne emocije. Svjetski je trend dočekati je na ulicama metropola, a Sarajevo to sasvim sigurno jeste", navode iz Grada Sarajevo te dodaju da je Sarajevo spremno široko otvorenih ruku ugostiti stotine hiljada turista iz cijelog svijeta.

"Rado vas očekujemo i garantiramo nezaboravne trenutke i sarajevski novogodišnji show uz fantastičnu atmosferu, provjereno najbolji", poručili su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije