Japan: Planinar snimio vlastitu smrt

Radiosarajevo.ba
Japan: Planinar snimio vlastitu smrt
PrtScr / Trenutak prije tragične nesreće

Na japanskoj planini Fuji pronađeno je tijelo planinara za kojeg se pretpostavlja da je stradao dok je uživo putemo društvenih mreža prenosio svoje penjanje ka vrhu.

Sumnja se da se okliznuo i pao. Policija je pokrenula veliku potragu nadajući se da će ga pronaći živog, ali su na visini od 2.700 metara našli tijelo muškarca, javlja CNN.

Na snimku se može čuti kako planinar kaže da su mu prsti utrnuli od hladnoće i da bi volio da je ponio sa sobom grijače.

Taman kada je rekao da je put ka vrhu veoma klizav i prekriven snijegom, nakon čega je dodao da "Klizi" i onda je počeo padati, snimak se prikinuo samo nekoliko sekundi nakon što je počeo padati.

Nadležne službe su pronašle tijelo u srijedu, a identifikovali su ga kao Masahiro Haruta. Tijelo je pronađeno na nadmorskoj visini oko tri hiljade metara, a nadležni su istaknuli da je još uvijek rano govoriti da li se radi o osobi sa snimka.

Planina je zatvorena za planinare od septembra, zbog toga što je jako opasna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije