! / Jajima gađali štand za prikupljanje potpisa za oslobađanje ubice Zorana Đinđića

15. 10. 2021. u 21:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Novom Sadu fašizam ne prolazi”, riječi su političkog aktiviste Brajana Brkovića koji je u tom gradu sa svojim prijateljima jajima gađao štand za prikupljanje potpisa za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo tadašnje premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na snimku koji je objavio Brković, aktivista član Stranke slobode i pravde (SSP), prikazan je štand s likom Jovanovića, a na kojem, kako navodi Brković, “Vučićeva hunta traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića”, prenosi AlJazeera Balkan.

"Ovako u slobodarskom Novom Sadu prolazi Vučićeva hunta koja traži oslobađanje Zvezdana Jovanovića za ubistvo Zorana Đinđića. Čovek je vodio Zemunski klan, prodavao drogu našoj omladini, učestvovao u ubistvima i otmicama. NO PASARAN!", napisao je Brković na svom Facebook profilu.  

Sličan štand postavljen je ranije ovog mjeseca u Beogradu, gdje je Fondacija “Kapetan Dragan” prikupljala potpise da se na uvjetnu slobodu pusti Jovanović.

Pogledajte:

Postavljanje tog štanda osudili su Ambasada SAD u Beogradu, Europska komisija te neke stranke opozicije.

Mirnom šetnjom centrom Beograda građani su osudili ovu peticiju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)