Ima 106 godina, a i dalje aktivno skija: Pogledajte savjete za dug život

Radiosarajevo.ba
 Ima 106 godina, a i dalje aktivno skija: Pogledajte savjete za dug život
Dugovječnost je san brojnih ljudi ovog svijeta, a oni koji dožive pozne godine predmet su pažnje cijele javnosti koja se interesuje za njihove tajne dugog života. Takav je i Lou Batori, koji u svojoj 106. godini još uvijek skija.

On je zbog svojih vještina u poznim godinama života postao pravi viralni hit u svijetu, budući da se skijanjem bavi već nevjerovatnih 90 godina, a sa ovim hobijem je počeo u Mađarskoj.

Poprilično vitalni Lou i danas se bavi skijanjem, ali sada u Michiganu, gdje prkosi godinama.

"Čekanje da vas 'odnesu' je glupo buljenje vremena. Sve se da zamijeniti, vaše cipele, kuća, imovina, ali ne možete zamijeniti vrijeme, tako da se potrudite da ga što bolje iskoristite", savjetuje Lou.

Ovaj neustrašivi stara osvojio je i nekoliko trofeja u rekreativnim trkama, u kojima je učestvovao i sa preko sto godina, oborivši brojne rekorde. A upravo tajnu o svojim godinama otkrio je za medije.

Da biste doživjeli stotu morate da izaberete dobru ženu, dobre roditelje i da pijete isključivo dobar alkohol", kroz šalu poručuje ovaj inženjer u penziji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije