Radiosarajevo.ba na Hvaru: Predivni prizori s Jadrana

1
Radiosarajevo.ba
Radiosarajevo.ba na Hvaru: Predivni prizori s Jadrana
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Predivni prizori s Jadrana

Hvar je nebrojeno puta proglašen najljepšim otokom u Europi i s razlogom je tako. Zahvaljujući blagoj klimi, ugodnim ljetima, čistim plavim morem i prekrasnim plažama privlači turiste iz svih krajeva svijeta.

U sve to se uvjerio i fotoreporter Radiosarajevo.ba koji je zabilježio predivne prizore iz Hvara.

Zahvaljujući blagu koje čuva iza svojih zidina, grad Hvar je jedan od najposjećenijih na obali. Obiđete li hvarske spomenike kulture kao što su Tvrđava Fortica, Hvarska katedrala, Hvarsko kazalište i Arsenal te Franjevački samostan, prošetat ćete dugim godinama postojanja ovog grada, gdje svaki kamen priča svoju priču.

Hvar je popularno odredište za sve trendsetere pa se nemojte začuditi ukoliko sretnete neku poznatu svjetsku zvijezdu.

Naziv hrvatskog St. Tropeza dobio je upravo zahvaljujući mnogim poznatim ličnostima koja se usidrile svoje skupocjene jahte i odlučile istražiti historiju grada Hvara i njegovu gastronomiju.

Prizori koje smo zatekli u Hvaru ostavljaju bez daha. S povoljnijom epidemiološkom situacijom, kako u našoj zemlji, tako i u regiji, ali i svijetu, povećan je i broj turista koji su jedva dočekali da predahnu od obaveza i otisnu se na svoju omiljenu ljetnu destinaciju. Nama je to ove godine bio Hvar i nismo se pokajali.

U galeriji koju je zabilježio naš fotoreporter pogledajte i zašto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije