Haos u bazenu: Potukle se hrvatske i srbijanske vaterpolistice

0
Radiosarajevo.ba
Haos u bazenu: Potukle se hrvatske i srbijanske vaterpolistice
Print Screen / Potukle se hrvatske i srbijanske vaterpolistice

Na utakmici ženskog vaterpola između splitskog Jadrana i srbijanske Vojvodine došlo je do opće makljaže tokom utakmice. Tukli su se svi koji su bili u bazenu, a utakmica je u konačnici registrirana 5-0 u korist Vojvodine

Desetak najzagriženijih vaterpolskih fanova u nedjelju je u mađarskom Szentesu došlo pogledati posljednju utakmicu ženskog turnira Dunavske lige između splitskog Jadrana i Vojvodine iz Novog Sada.

Bila je naelektrizirana atmosfera od prve minute, a kada još tome dodate rivalstvo između Hrvatske i Srbije koje je prisutno u svim sportovima, sve se pretvorilo u MMA obračun.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Jako agresivno i oštro igralo se od samog početka. Osjetila se napetost u zraku, a sve je kulminiralo tokom utakmice kada je hrvatska vaterpolistica Dora Vujević dobila udarac u oko zbog čega je morala u bolnicu. Bilo je to u žaru borbe, ali uvertira za haos u bazenu koji će nastati nedugo nakon toga.

Nakon jednog oštrog prekršaja, zakačile su se igračice Jadrana i Vojvodine, a ubrzo su u obračun stigle i ostale vaterpolistice koje su se u tome trenutku našle u bazenu. Letjele su šake na sve strane, gledatelji nisu znali jesu li došli na vaterpolsku utakmicu ili MMA meč. Bez obzira na opću makljažu koja je izbila, suci su presudili kako su za tučnjavu krive - Hrvatice, saznaju Sportske novosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije