Gest policajca u BiH oduševio građane: 'Da nam je više ovakvih'

2
Radiosarajevo.ba
Gest policajca u BiH oduševio građane: 'Da nam je više ovakvih'
Foto: Screenshot/TikTok / Tuzlanski.ba / Policajac nabacuje djeci

U Tuzli utorak, 7. maja, građani imali priliku vidjeti prizor koji im je, kako kažu, "razgalio dušu". Iako bi mnogi, na prvu, kazali da je riječ o sasvim jednostavnom potezu, u vremenu u kojem smo zaboravili na istinske životne vrijednosti, gest tuzlanskog policajca pravo je osvježenje.

Na kružnom toku kod Tenisa na sjevernoj saobraćajnici, mališani, polaznici osnovne škole, prelazili su ulicu na pješačkom prelazu, a policajac koji je regulisao saobraćaj, djevojčicama i dječacima je pristupio prijateljski nabacivajući im "petice" u prolazu.

Mališanima, koji za policijske službenike, vjerovatno misle da su strogi i hladni, ovo je bio najbolji primjer da se uvjere da su ipak prijateljski pristupačni i dostupni, te su rado, uz skakutanje, svako ponaosob, "nabacili" službeniku.

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu   

Italijanski mediji javljaju: Državljanin BiH izboden i ostavljen ispred bolnice u Rimu  

Nekolicina građana je ispratila ovaj lijep prizor, a mogli su se čuti i njihovi komentari: "Da nam je više ovakvih…"; "Eh ovako i treba sa djecom…"

Primjer je ovo ljudskosti i empatije koja nam je prijeko potrebna u sivoj današnjici, prenosi Tuzlanski.

@tuzlanski_ba

Gest tuzlanskog policajca oduševio građane #tuzla #policajac

♬ original sound - Tuzlanski.ba - Tuzlanski.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije