... / Genijalni Zoran Kesić ismijao istup Sanje Vulić i "njenu platu od 5.000 maraka"

25. 05. 2020. u 13:30:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Istup Sanje Vulić, zastupnice SNSD-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine, izazvao je mnogobrojne reakcije i osude u našoj zemlji, ali i regiji.

Nakon reakcija uglednih ličnosti i udruženja u našoj zemlji, sramotan istup Sanje Vulić završio je i u emisiji kod Zorana Kesića.

Sanjin skandaloznim nastupom pozabavio se i sjajni Kesić koji je u emisiji "24 minuta" na svoj način ismijao njen govor pred okupljenim novinarima.

Podsjetimo, Vulić je novinarima rekla da ona nije definisala zakon kolika će plata njena biti.

"Zakon je definisao. Plate jesu visoke. Ja jesam za odricanje, ali da ja novac usmjeravan ka RS", rekla je Vulić.

Nakon insistiranja da se osvrne na moralni aspekt visine primanja parlamentaraca i na društvenu odgovornost koju oni imaju, Vulić je poručila da je ona "birala svoj posao".

"Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim",  izjavila je Vulić, dodavši da je "novinarstvo njena nesuđena ljubav". 

Vrijedi pogledati: 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA