Država tuži majku: Pronašli njenu bebu kako sama puže na prometnoj ulici

Radiosarajevo.ba
Država tuži majku: Pronašli njenu bebu kako sama puže na prometnoj ulici
Protiv jedne žene iz New Yorka podignuta je optužnica nakon što su slučajni prolaznici pronašli njenu devetomjesečnu bebu kako puže preko ceste.

Na snimku, koji se pojavio na društvenim mrežama, se vidi beba kako puže preko prometne ulice Bleecker u petak navečer. Nekoliko slučajnih prolaznika je zatim prišlo bebi, nakon čega su pozvali policiju.

Tek pred kraj snimka, čuje se glas žene koja je pritrčala prolaznicima koji su se okupili oko bebe.

"To je moja beba. O, moj Bože", galamila je majka, a prenosi Daily Mail.

Nakon što je snimak objavljen, privukao je pažnju vlasti te je pokrenuta istraga. Nakon nekoliko sati, policija je locirala 27-godišnju Ledriku Ford, a ona se branila tezom da "ne zna kako je beba završila na ulici“.

"Izjavila je da je beba bila vezana na zadnjem sjedištu automobila u kojem se i ona nalazila kada su napuštali ulicu Bleecker. Nedugo kasnije, pogledala je na zadnje sjedište i otkrila da beba nije tu. Odmah se vratila na prvobitnu lokaciju, na kojoj je pronašla bebu", navodi se u zvaničnom izvještaju.

Socijalna služba je, nakon provjere, oduzela majci bebu, ali i još troje njene djece, starosti jedna, dvije i pet godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije