Dramatični snimci sa aerodroma: Pogledajte kako se oluja igra s avionima

Radiosarajevo.ba
Dramatični snimci sa aerodroma: Pogledajte kako se oluja igra s avionima
Twitter / Slijetanje aviona

Oluja "Ciara", koju prate snažni vjetrovi i pljuskovi, pogodila je Ujedinjeno Kraljevstvo i paraliziralal taj region. Mnogi letovi su otkazani, a došlo je i do prekida i kašnjenja u željezničkom i pomorskom saobraćaju.

Dramatičan prizor zabilježen je jučer na aerodromu u Birmingemu, pošto je avion imao velike probleme sa slijetanjem. Naime, letjelica je inicijalno trebalo da sleti na aerodom Luton u Londonu, ali je avion koji je dolazio iz Varšave morao da promijeni destinaciju zbog atmosferskih prilika, te mu je rečeno da sleti u Birmingemu.

Kako je prilazio aerodromu u tom gradu, pilot je imao ogromne probleme da spusti letjelicu zbog snažnog vjetra, a sve je zabilježila kamera. Na snimku se vidi kao se krila aviona krive, a letjelica se ljuljala.

Poslije borbe, pilot je ipak uspio nekako da prizemlji avion kao da je riječ o helikopteru. Po spuštanju, avion je od siline udarca prvobitno odskočio od piste.

Avion koji je trebalo da sleti danas u London iz Nigerije je pokušao da se prizemlji.

Taman kada su putnici mislili da će se njihovo dramatično slijetanje završiti, to se nije dogodilo. Avion je prvo dotakao tlo, ali poslije nekoliko sekundi je morao da poleti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije