Oduzmite mu letačku dozvolu: Harrison Ford ponovo zamalo nastradao u avionu

Radiosarajevo.ba
Oduzmite mu letačku dozvolu: Harrison Ford ponovo zamalo nastradao u avionu
/ Foto: Pro 7
Letjelica slavnog holivudskog glumca Harrisona Forda skoro je udarila u putnički avion prilikom slijetanja u Kaliforniji.

Incident se dogodio u ponedjeljak. Kontrolori letenja saopćili su da je Harrison Ford trebao sletjeti svojim avionom na aerodrom John Wayne u Orange Countyju, ali je glumac greškom krenuo prema pisti za rulanje.

Njegova letjelica našla se iznad putničkog aviona American Airlinesa u kojem je bilo 110 putnika i šest članova posade. Posada aviona American Airlinesa izbjegla je sudar.

"Da li ovaj avion treba biti ispod mene", pitao je slavni holivudski glumac kontrolore letenja.

Predstavnici američke agencije Aviation Administration (FAA) istražuju incident zbog kojeg bi Ford mogao ostati bez letačke dozvole.

Ovo nije prvi incident s avionom kojim upravlja Harrison Ford. U martu 2015. godine glumac se - za komandama kolekcionarskog Ryana PT-22 iz Drugog svjetskog rata - srušio na teren za golf u blizini zračne luke Santa Monica u Kaliforniji.

Neposredno prije nesreće Ford je prijavio kvara motora, a nakon pada završio je u bolnici s lakšim povredama glave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije