Dramatičan snimak: Djevojka ostala zaključana u kavezu s gorilom, pogledajte kako se završilo

2
Radiosarajevo.ba
Dramatičan snimak: Djevojka ostala zaključana u kavezu s gorilom, pogledajte kako se završilo
Foto: Collage / Gorila i čuvarica

Gorile su općenito mirne životinje koje izbjegavaju sukobe s ljudima. Odrasla gorila posjeduje izuzetnu snagu, barem deset puta veću od prosječnog čovjeka, što izaziva zabrinutost kada se zamisli što bi se moglo dogoditi da je nedavno uzrujani Elmo stigao do čuvarice u zoološkom vrtu u Fort Worthu, Texasu.

Čuvarica koju je Elmo progonio uspjela se spasiti tako što je na vrijeme ušla u jedan od objekata. Snimak tog incidenta posao je viralna na TikToku s više od 120 miliona pregleda.

Njena kolegica je ostala zarobljena u prostoru gdje žive gorile, ali Elmo nije reagovao te je ona uspjela pobjeći i spasiti se.

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Mladi virtuozi pozivaju na koncert u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine

Ovaj dinamičan prizor mogao je završiti tragično. Jedan od radnika osiguranja istakao je da je Elmo uspio napustiti ograđeni prostor dok su mu čuvarice pripremale ručak jer je brava u njegovom prostoru ostala otključana.

U divljini, napadi gorila na ljude su izuzetno rijetki i obično se događaju samo ako se gorila osjeća ugroženo ili napadnuto. U zatočeništvu, gdje se gorile drže pod kontrolom i nadzorom, napadi su još rjeđi.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@ben306069/video/7343844982781922606[/tiktok]

Međutim, uvijek postoji potencijal za nesreću ako se gorila osjeća uznemireno ili ako dođe do nesporazuma u interakciji s ljudima.

Zbog toga je važno poštovati sigurnosne protokole i pravila ponašanja prilikom posjete zoološkim vrtovima ili radu s divljim životinjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije