Slavna gorila koja je oduševila svijet, preminula u zagrljaju svog čuvara

0
Radiosarajevo.ba
Slavna gorila koja je oduševila svijet, preminula u zagrljaju svog čuvara
FOTO: Facebook / Posljednji trenuci Ndakasi

Ndakasi, najpoznatija svjetska planinska gorila, umrla je u 14 godini u mjestu Senkwekwe, PNVi, nakon kraće bolesti.

Rođena u divljini, Ndakasi je ostala bez roditelja tokom "masakra gorila", spasili su je ICCN -ovi rendžeri, a život je provela u Senkwekweu, Kongo okružena njegovateljima, koji su je pazili.

Ndakasi je postala globalna zvijezda društvenih medija iz originalnog posta Facebook stranice o "Gorilinom selfiju". Kako ističu, konstantno druženje sa ljudima i poziranje pred objektivima nije promijenilo Ndakasija. Uvijek je bila posebna.

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

Komšić u UN-u: "Surova je istina, sviđalo se to nekome ili ne, da je u Srebrenici počinjen genocid"

"Ndakasi je bila šarmantna, puna ljubavi, hirovita, nježna, nestašna i - da - povremeno je bila veoma zločesta. Ndakasijini odani, dugogodišnji čuvari duboko je oplakuju. Najbolji i najsjajniji oduzeti su nam prerano", pišu na Facebook stranici. 

U sklopu objave fotografije podsjetili su i na izreku kineskog filozofa Lao Tzu: "Plamen koji gori duplo svjetlije, gori duplo kraće".

Odete li na njihovu Facebook stranicu, vidjet ćete pregršt fotki s gorilama, što govori da su životinje prilično navikle na fotografiranje s čuvarima.

U posljednjim trenutcima uz gorilu je bio čuvar, koji je objavio tužne fotografije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije