Drama na bečkom aerodromu: Par izbacili iz aviona, partnera gađala sa 11.000 KM

0
Radiosarajevo.ba
Drama na bečkom aerodromu: Par izbacili iz aviona, partnera gađala sa 11.000 KM
Foto: Collage / Žena bacala novac na partnera

Pijana putnica je navodno bacila 5.000 funti (više od 11 hiljada KM) gotovine na pistu nakon što su ona i njen partner izbačeni iz aviona zbog svađe.

Putnici tvrde da su bili pet sati u letu iz Heathrowa za Bangkok kada je par izazvao prisilno sletanje aviona u subotu, 30. septembra. Putnici su rekli da je pilot objavio da neće biti drugog izbora nego se vratiti zbog "sigurnosti osoblja i putnika".

Let, koji je krenuo u 21.35 sati, bio je prisiljen sletjeti u Beč, Austrija, što je dodalo još dva i po sata na putovanje. U videima se vidi kako policija prati par iz aviona, ali onda na pisti, izgleda da žena baca novac prema njemu.

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Munira Subašić i Emir Suljagić će se obratiti u Generalnoj skupštini UN-a - evo i kada

Novčanice su letjele u zrak i padale po pisti prije nego što muškarac i radnici na aerodromu nisu počeli da ih skupljaju. Deda Andy Singh (63) putovao je za Tajland na mjesečni odmor.

Rekao je: "Žena i muškarac, već su bili pijani. Neprestano su pričali o novcu, govorio je 'ona ima mojih 5.000 funti u torbi'." Po sletanju, par je ispraćen iz aviona od strane policije. Snimci pokazuju kako muškarac, obučen u svijetlu trenerku i noseći jastuk za vrat, mrko gleda gospodina Singha koji ga snima.

Andy iz Gravesenda rekao je: "Policija je prvo odvela ženu. On se odlučio vratiti nakon nekoliko minuta na pistu da uzme torbu od žene, ali žena je jednostavno bacila svih 5.000 funti." Oboje su stavljeni u policijski kombi, a snimci pokazuju kako jedan policajac pokušava pokupiti neke od rasutih novčanica.

"Neke od novčanica su pdletjele jer ih niko nije pokupio, samo su pokupili one najbliže", objasnio je Andy. Dodao je da su svi putnici smješteni u hotel, piše Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije