Dedo iz Podrinja viralni hit: Pogledajte kako radi sklekove u 88. godini

1
Radiosarajevo.ba
Dedo iz Podrinja viralni hit: Pogledajte kako radi sklekove u 88. godini
Foto: Zvornički.ba / Šefo u društvu Mehe i Beriza Ajanovića

Šefo Mujanović u 88. godini života danas je postao viralni hit na društvenim mrežama zahvaljujući video klipu njegovog komšije Beriza Ajanovića, u kojem Šefo radi 18 sklekova za 30 ak sekundi.

Prilikom obilaska svojih imanja u zvorničkom naselju Samari Meho i Beriz Ajanović posjetili su majstarijeg stanovnika ovog mjesta Šefu Mujanovića, nakon popijene kafe i obilaska mekteba u ovom naselju, pala je i opklada o tome koliko Šefo može uraditi sklekova, a rezultat možete pogledati u video klipu kojeg je snimio Beriz dok se Meho “takmiči” sa Šefom, piše zvornicki.ba. 

Veselog i vedrog duha Šefo je inspiracija svim ljudima ovog kraja, iako je blizu desete decenije života ovom vitalnom starcu ništa nije teško ni mrsko. Kako voli reći, nije propustio nijednu priliku da uzme učešće u hajr akcijama koje su za opšte dobro jer od njih mu se kako kaže, najviše vrati kroz život i to tamo gdje se najmanje nada, ali zna da je to nagrada za ono dobro što je radio u ime Svevišnjeg, govori Šefo pokazujući prstom prema nebu.

Šefo ima više od dvadeset potomaka što vlastite djece, unučaića i praunučadi, razasuti su na tri kontinenta u nekoliko država, neki od njih su u Federaciji BiH i svi zovu Šefu da dođe živjeti kod njih kako bi lakše brinuli o njemu, ali Šefo to odbija uz opasku da je samo u Samarima slobodan i rahat da proživi ono što mu je od života ostalo.

Među prvima koji su se vratili u ovo naselje nakon Dejtona, bio je upravo Šefo. Danas brine o mektebu u ovom naselju, nadzire i sprovodi mnogobrojne aktivnosti koje pokrenu ljudi ovog mjesta razasuti širom svijeta.

U slobodno vrijeme se bavi i poljoprivredom za vlastite potrebe, kako kaže da mu ne bi voće propadalo i zemlja stojala besposlena, a ujedno jeo ono što je svojim rukama zasijao i ubrao. Penziju je zaradio prije rata, a sada mu je sasvim dovoljna za samostalan život u svom mjestu i kako ne bi ovisio od drugih. Na pitanje šta je radio u životu pa je tako vitalan, Šefo ima jednostavan odgovor koji glasi “Radio sam sve”! uz iskreni smijeh.

Zvorničko naselje Samari nalazi se u južnom dijelu teritorija grada Zvornika, smješteno je ispod prevoja Velja Glava čime se razdvajaju doline rijeka Jošanica i Kamenica. U toku rata Samari su potpuno razrušeni, a u njega se početkom 2000.godine vratio mali broj prijeratnih stanovnika. 

Danas u njemo živi nekoliko porodica, uglavnom starije životne dobii. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije