Brutalno pretukli konobara: Udarali ga šakama, nogama i flašom viskija

Radiosarajevo.ba
Brutalno pretukli konobara: Udarali ga šakama, nogama i flašom viskija
Foto: Screenshot / Hrvatska policija provodi kriminalističko istraživanje

Hrvatska policija provodi kriminalističko istraživanje o incidentu koji se dogodio u noćnom klubu Royal u Slatini, kada su sedmorica muškaraca pretukla konobara.

Kako javlja, Informativni centar Virovitice, konobar D.R. završio je u bolnici s frakturom lobanje i teškim povredama na licu.

Vijest je objavljena na Facebooku, na Slatinskoj prigovaralici, kao i video snimak koja svjedoči o brutalnom napadu.

“U subotu naveče 29. juna 2019. u caffe baru Royal 7 muškaraca brutalno je pretuklo konobara Danijela Relatića šakama, nogama i flašom Jack Danielsa. Danijel leži na hirurgiji s frakturom lobanje i teškim povredama na licu. Danas će biti prebačen u KBC Osijek. Počinioci slobodno šetaju Slatinom, a novinari se ne žele baviti tom temom. Još uvijek se čeka reakcija policije”, stajalo je u anonimnoj dojavi.

Prema riječima jednoga čitatoca, koji je svjedočio incidentu, mladići su bili pijani i provocirali su ostale goste.

“Konobar koji je fizički napadnut prolazio je pored te grupe mladića te je jednoga od njih slučajno zakačio tacnom dok je sa stolova kupio praznu ambalažu. Mladić ga je odmah verbalno napao što je kasnije preraslo u fizički napad u koji su se odmah uključili i ostali mladići. Te iste noći navedena grupa mladića je prethodno izazvala fizičke sukobe i u jednom drugom slatinskom kafiću nakon čega su došli u noćni klub Royal”, navodi čitalac.

Kako navodi čitalac Jutarnjeg, mladići su doseljenici koji nerijetko u noćnim klubovima u gradu provociraju druge posjetilac i izazivaju nerede.

U većini slučajeva te provokacije završavaju naguravanjem i verbalnim sukobima, navodi čitalac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije