Britanski turist razotkrio istinu o cijenama u Hrvatskoj: 'Rekli su mi da ni ne dolazim ovdje'

2
Radiosarajevo.ba
Britanski turist razotkrio istinu o cijenama u Hrvatskoj: 'Rekli su mi da ni ne dolazim ovdje'
Foto: Kolaž / Turist komentarisao cijene u Hrvatskoj

Čestu slušamo i čitamo kako je Hrvatska postala jedna od najskupljih turističkih zemalja u Europi. Dok su Hrvatima, čije su plaće ispod europskog prosjeka, troškovi visoki, šta je sa stranim turistima koji dolaze iz zemalja gdje su plate dva do tri puta veće od hrvatskih?

Mediji su prepuni priča o turistima koji se žale na društvenim mrežama kako su cijene hrane i pića u Hrvatskoj previsoke, tvrdeći da je postala preskupa destinacija za ljetovanje. Jedan britanski turist, čuvši priče o visokim cijenama u Splitu, odlučio je osobno provjeriti te tvrdnje i podijeliti svoja iskustva na TikToku.

"Svi mi govore da je Split skup grad i da ga treba izbjegavati, pa sam odlučio sam provjeriti je li to stvarno tako", započeo je u svom videu.

Helez: Vlasti u RS zloupotrebljavaju nesreću kako bi uvukli institucije susjedne Srbije

Helez: Vlasti u RS zloupotrebljavaju nesreću kako bi uvukli institucije susjedne Srbije

Odmah po dolasku na splitsku Rivu, primijetio je da mnogi ne shvaćaju da su stare gradske jezgre obično skuplje u gotovo svim europskim gradovima.

"Restorani ovdje bi trebali biti među najskupljima, ali pogledajte – 16 eura za salatu, 18 eura za pizzu. To bih platio i kod kuće u Sheffieldu!" istaknuo je turist, dodajući da uopće ne želi misliti koliko bi to koštalo u Londonu.

@tobyexplores

Is split super expensive?? Walk with me to find out!! #croatia🇭🇷 #croatia #split #uk #fyp #travel #howexpensive #croatiatiktok #croatiatravel #traveltiktok #travelcroatia #howmuch #england #expensive

♬ original sound - TobyEXPLORES

Cijene hrane unutar Dioklecijanove palače, ključne turističke atrakcije Splita, također su ga ugodno iznenadile. Smatra da 34 eura za rib-eye odrezak nije pretjerana cijena s obzirom na lokaciju.

"U većim britanskim gradovima platio bih isto ili više, ali radije bih živio ovdje. Ljudi su ljubazni i nema kriminala na ulicama. No, razumijem da je to i dalje skupo za lokalno stanovništvo", zaključio je.

Ovaj britanski turist dao je uravnoteženu ocjenu cijena u Splitu, naglašavajući da, iako su cijene možda visoke za lokalce, one nisu neobične u usporedbi s drugim europskim gradovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije