Bravo, hrabri ljudi: Mještani Jajca spasili medvjedicu koja se zapetljala u žicu

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, hrabri ljudi: Mještani Jajca spasili medvjedicu koja se zapetljala u žicu
Foto: Jajce Online / Spašavanje prelijepe životinje

Jučer, 4. jula 2023, u selu Kruščica kod Jajca spašena je mlada medvjedica koja se nesretnim slučajem zapetljala u žicu.

"Pomogli smo da se oslobodi, dali vodu i obavijestili nadležne koji su izašli na mjesto događaja i koji će dalje učiniti potrebno kako bi bila zbrinuta", navode mještani.

Nadamo se da će biti dobro, poručili su mještani jajačkog naselja Kruščice, piše Jajce online.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

U ovoj izvanrednoj intervenciji sudjelovali su i članovi Gorske službe spašavanja (GSS) Jajce, koji su se pridružili lovcima i udruženju za zaštitu divljih životinja pod nazivom "Wildlife" u spašavanju povrijeđenog medvjeda. Također, na licu mjesta su se pojavili i stručnjaci iz Veterinarske stanice Jajce kako bi pružili potrebnu pomoć i zdravstvenu njegu mečetu.

Ova iznimna saradnja lokalnih mještana, GSS-a Jajce, lovnih ekipa te veterinarskih stručnjaka svjedoči o velikoj brizi za divlje životinje i njihovu dobrobit. Njihova odlučnost i zajednički trud pokazali su kako se ljudi mogu ujediniti kako bi pružili pomoć i zaštitili prirodni svijet koji nas okružuje. Svi se nadamo da će mlada ženka medvjeda uspješno oporaviti, ostavljajući iza sebe jedinstvenu priču hrabrosti i ljubavi prema divljim životinjama.

Pogledajte video spašavanja kojeg je objavila stranica Jajce Online:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije