Bizaran predizborni spot Vučićeve stranke: Ismijale ga društvene mreže

3
Radiosarajevo.ba
Bizaran predizborni spot Vučićeve stranke: Ismijale ga društvene mreže
Foto: Screenshot / Predizborni spot SNS-a s Vučićem u glavnoj ulozi

Predizborna kampanja u Srbiji je u punom jeku, a izbori će se održati 17. decembra. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, iako nije ni kandidat niti predsjednik stranke SNS, učestvuje u predizbornoj kampanji, i to u svojim sada već karakterističnim predizbornim spotovima. 

Za prethodne izbore je 'iskakao' iz frižidera, a sada je objašnjavao dvojici muškaraca u kafiću koliko novčane pomoći od države mogu dobiti za rođenje više djece u porodici. 

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Sve veća podrška: Još jedna zemlja objavila da je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Kako jedan od slušatelja Vučićevog predavanja ima troje, a drugi četvero djece, predsjednik Srbije pojašnjava da za četvrto dijete Srbija 'daje' 25.000 eura (oko 50 hiljada KM). Reakcija čovjeka s troje djece je da ustane i bježi kući, rekavši kako 'ima važnog posla'

Naravno, ovu implikaciju su shvatili, ali i ismijali, mnogi korisnici društvenih mreža. Jedan komentar je posebno privukao pažnju, a on kaže: "Lik žuri kući da j**e ženu kako bi za 9 mjeseci dobio 25.000 eura. To je sve što treba da znate o ovim izborima."

Osim toga, svi su isticali da je 25 hiljada eura preko 18 godina, koliko bi se ova pomoć isplaćivala, jednako negdje oko 109 eura mjesečno (218 KM), što nije rečeno u spotu.

Ostali komentari vrijedni spomena su: "Bolesnici", "Prostački", "Probao sam da napišem ukratko šta mislim o ovoj jadnosti, ali ne ide. Priznajem poraz ovaj put", "Samo nek snimaju ovakve spotove, ovo je odlično." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije