Apokalipsa: Uznemirujući snimci dolaze iz australskog grada Batlowa

Radiosarajevo.ba
Apokalipsa: Uznemirujući snimci dolaze iz australskog grada Batlowa
Foto: EPA-EFE / Jezivi prizori iz Australije

Upozorenje: Ovaj članak sadrži fotografije i snimke koji mogu biti uznemirujući

Jezivi prizori stižu ovih dana iz Australije koji prikazuju zastrašujuće posljedice šumskih požara koji su zahvatili ovu zemlju. 

U gradu Batlow u Novom Južnom Velsu, izgoreni i spaljeni leševi ovaca, krava, kengura i koala nalaze se duž svih puteva.

Brojni leševi nalaze se pored ograda koje životinje nisu mogli proći dok su pokušale pobjeći od pakla na poljima. 

Zrak je još prepun dima, no ljudi su počeli da se vraćaju u ovaj grad iz kojeg su skoro svi izašli i sad se vide razmjere apokalipse u Australiji

Kamerman ABC-a Matt Roberts objavio je video, uz poruku: "Nikad nisam vidio ništa ovako. Žao mi je što moram podijeliti ove prizore...slama mi se srce. Ovo je nešto najgore što sam vidio, ali ova priča mora biti ispričana."

Vjeruje se da su brojne kuće u predgrađu Batlowa potpuno uništene, a u ovom gradu od srčanog udara je preminuo 47-godišnji David Harrison dok je gasio kuću svog prijatelja. 

U šumskim požarima u Australiji poginule su najmanje 24 osobe, a pretpostavlja se da je nestalo više od pola milijarde životinja...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije