Alternativni metod dojenja: Tek rođena beba pije mlijeko iz tanke časice

Radiosarajevo.ba
Alternativni metod dojenja: Tek rođena beba pije mlijeko iz tanke časice
Nevjerovatan video koji je podjeljen na društvenim mrežama pokazuje majku kako daje mlijeko iz čaše svojoj tek rođenoj bebi.

Video koji je podjeljen na Facebook stranici Breastfeeding Mama Talk, pokazuje tek rođenu bebu kako pije mlijeko iz tanke čašice. Ovaj metod je drugačiji od klasičnog dojenja ili hranjenja iz flašice.

Prema postu koju je objavljen, ova metoda može biti “sjajna alternativa u nekim situacijama”, a prema komentarima, mnoge majke se slažu u tome.

Iako mnogi ljekari savjetuju novim majkama da doje bebe klasično putem dojke, postoje situacije kada to nije moguće. Kada novorođenče odbija uzeti mlijeko iz bočice, hranjenje djeteta ovakvim načinom je sigurna alternativa, prenosi The Independent.

Odgovarajući na pitanje, da li ova metoda može uzrokovati da beba proguta mnogo zraka, moderatorica na Facebook stranici je odgovorila: “Ako se ispravno ne radi, da može, ali ista stvar ide i za hranjenje bebe iz bočice”.

Kako sam spomenula, to može biti sjajna alternativa u nekim situacijama. Niko ne savjetuje da se majke odreknu bočica, ali bebe imaju različite potrebe i hranjenje iz čašice je samo jedna opcija od mnogih, kako bi se zadovoljile potrebe beba”, napisala je moderatorica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije