Završen mural u sjećanje na ubijenog Farisa Pendeka

3
Radiosarajevo.ba
Završen mural u sjećanje na ubijenog Farisa Pendeka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Mural u sjećanje na ubijenog Farisa Pendeka

Otkriven mural u sjećanje na ubijenog Farisa Pendeka, mladića koji je ubijen krajem januara i za čije ubistvo još uvijek nije podignuta optužnica.

Faris Pendek, koji je krajem januara tragično izgubio život u naselju Otoka, bit će trajno upamćen kroz mural koji će krasi zgradu na Čengić Vili, mjestu gdje je Faris živio.

Za ubistvo Farisa Pendeka osumnjičen je Adem Šuman, koji se trenutno nalazi u pritvoru. Ovaj tragični događaj potresao je javnost i izazvao val sažaljenja i traženje pravde za Farisa. Kroz ovakve inicijative, njegovo ime i njegova žrtva će biti trajno upamćeni kao podsjetnik na potrebu za promjenom i većim sigurnosnim mjerama.

Zastrašujući snimci: Prelila se brana Rapidan, voda nosi sve pred sobom

Zastrašujući snimci: Prelila se brana Rapidan, voda nosi sve pred sobom

Također, na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, krajem aprila, iznesena je inicijativa da se most na Otoci, mjestu gdje je Faris okončao svoj život, nazove po njemu.

"Naš Faris je početkom ove godine mučki i hladnokrvno ubijen, upucan je na raskrsnici na Otoci, i nakon što je prešao most, preminuo je. Most na Otoci simbolizira Farisov život, stoga smatramo da ovaj most treba biti trajna opomena i uspomena na Farisa," stoji u prijedlogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije