Zagreb pretvorio park u veliku čitaonicu nalik plaži

Anadolija
Zagreb pretvorio park u veliku čitaonicu nalik plaži
Foto: AA / "More knjiga"

Petu godinu zaredom zagrebački centralni park Zrinjevac pretvoren je u veliku čitaonicu nalik plaži u sklopu događaja “More knjiga” kojim se nastoji približiti knjige i čitanje uz bijeg u hladovinu od ljetnih vrućina.

Sarajevo spremno za četvrto izdanje Internacionalnog festivala književnosti

Travnjak parka Zrinjevac oko fontane i ove godine je od 1. do 14. srpnja pretvoren u veliku čitaonicu u kojoj se s obližnjih šankova moguće poslužiti i osvježavajućim koktelima i napitcima. 

Riječ je o projektu izdavačke kuće “Lumen” nazvanom “More knjiga” gdje je moguće zavaliti se u hladovini okolnih topola ili dizajnerski izrađenih bijelih sjenila koji podsjećaju na bijele leteće meduze, uz šum zrinjevačke fontane. 

Umjetnička direktorica izdavačke kuće “Lumen” i autorica ove ideje Ana Marija Žužul kazala je kako je cilj svima koji prolaze gradskim centrom, bez obzira je li riječ o turistima ili Zagrepčanima, približiti knjigu i čitanje uz osjećaj da se nalaze na moru. 

Posjetiteljima je na raspolaganju oko 300 naslova na hrvatskom i engleskom jeziku koje je tijekom dva tjedna, koliko ovo događanje traje, moguće kupiti po sniženim cijenama, ali posudba knjiga za sve posjetitelje je besplatna. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije