Vreline i danas, sutra konačno rashlađenje

Radiosarajevo.ba
Vreline i danas, sutra konačno rashlađenje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Vrućine u Sarajevu

Danas je u Sarajevu izmjereno 32 stepeni Celzijusa. Naši fotoreporteri zabilježili su kako se Sarajlije osvježavaju danas. 

No, ne brinite, tokom dana, porast oblačnosti može uvjetovati kratkotrajni pljusak i grmljavinu. 

Sutra u Bosni bit će umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. U centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi ili slaba i povremena kiša. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 34 stepena.

Četvrtak: U Bosni umjereno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti do kraja dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u Hercegovini, zapadu i u centralnim područjima Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 23, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena.

Petak: U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18 na jugu do 22, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu od 29 do 33 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije