Za novi pasoš građani u Sarajevu čekaju i nekoliko sati: Iz MUP-a uputili apel

3
L. S.
Za novi pasoš građani u Sarajevu čekaju i nekoliko sati: Iz MUP-a uputili apel
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Velika gužva ispred MUP-a KS

Sezona godišnjih odmora uveliko traje, ali zbog činjenice da usljed epidemiološke situacije veliki broj građana nije pravovremeno zamijenio lične dokumente, evidentno je povećan broj zahtjeva za izdavanje putnih isprava u Kantonu Sarajevo.

Da je uistinu velika gužva za izdavanje pasoša, potvrđuju i današnje fotografije.

Reporter portala Radiosarajevo.ba zabilježio je veliku gužvu ispred MUP-a KS na dijelu gdje se izdaju pasoši.

Kako se može vidjeti, fizička distanca se ne poštuje, a mnogi stoje u gužvi bez maske na licu. Uz sve to - čekaju i po nekoliko sati.

Podsjećamo, prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova KS 25. juna zaprimljeno je skoro pa dvostruko više zahtjeva za izdavanje pasoša nego za cijeli juni prošle godine.

Uzevši u obzir gužve, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS saopćilo je kako su u ovoj instituciji izvršili preraspodjelu uposlenika iz drugih organizacionih jedinica u Sektor putnih isprava kako bi se riješio problem velikih redova.

"Organizovali smo uređen sistem ulaska u šalter salu kako bismo ispoštovali naložene epidemiološke mjere te molimo i građane Kantona Sarajevo da daju svoj doprinos u realizaciji istih. Zaprimanje zahtjeva na svim raspoloživim šalterima vrši se od 7:30 do 16 sati što će smanjiti vrijeme čekanja. Naložili smo uposlenicima Sektora putnih isprava da produže svoj rad nakon 16 sati kako bi uradili obradu zahtjeva i iste uputili u štampu što za rezultat ima da se putne isprave u prosjeku izdaju u roku od 15 dana (zakonski rok je 30 dana)", saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije