Golotinja i atmosfera s druge planete: Završen je najluđi festival na svijetu

Radiosarajevo.ba
Golotinja i atmosfera s druge planete: Završen je najluđi festival na svijetu
Foto: Burningman.org / Atmosfera sa festivala

Vjerovatno ne postoji nijedan festival na svijetu koji je na listi želja kao što je Burning Man.

Za ovaj fenomenalni događaj sigurno ste čuli u nekom filmu ili seriji, ali ste vrlo vjerovatno zaključili da se radi o nekom muzičkom festivalu za hipije.

Burning Man je, u stvari, nešto sasvim drugačije.

Festival se u Nevadi, tačnije u pustinji Black Rock, održao od 25. augusta do 2. septembra, te je bio jednako fantastičan kao svake godine.

Za početak, Burning Man nije muzički festival – potiču vas da vi budete izvođači, da sami napravite svoj stejdž i prezentirate svoju umjetnost drugima, pa kakva god ona bila.

Burning Man je ''privremeni grad'', događaj koji slavi podržava solidarnost, umjetnost i osjećaj zajednice uz visok nivo ekološke svijesti.

Festival nema službeni popis izvođača ili uopće najavljene izvođače, a organizatori ga opisuju kao "skup višestrukih događanja".

Uz brojne umjetnike koji na ovaj festival stižu iz svih dijelova svijeta, ovdje se često mogu zateći i najveći bogataši i poduzetnici iz Silicijske doline, a prizori s festivala izgledaju čarobno...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije