U zoološkom vrtu u Poljskoj otvoren bazen za bengalske tigrove

0
AA
U zoološkom vrtu u Poljskoj otvoren bazen za bengalske tigrove
FOTO: AA / Bazen za bengalske tigrove

U zoološkom vrtu u Borysewu u Poljskoj otvoren je bazen za bengalske tigrove koji su u opasnosti od izumiranja.

Zoo Safari Borysew je zoološki vrt u pokrajini Lodz. Jedini je zoološki vrt u Poljskoj u kojem možete vidjeti bijele afričke lavove i bijele bengalske tigrove i upravo oni izazivaju najveće interesovanje posjetilaca.

Zoološki vrt je prvenstveno poznat po bijelim lavovima i tigrovima, to je jedino mjesto u Poljskoj gdje ih možete vidjeti.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Međutim, u zoološkom vrtu se mogu vidjeti i žirafe, lame, pume, alpake, deve, antilope, bivoli, tamarini, zebre, nojevi, kenguri, paunovi, lemuri, aligatori i pitoni.

Bengalski tigar je najbrojnija podvrsta tigra, i druga po veličini poslije sibirskog.

Bengalski tigar živi u Indiji i na obližnjim otocima, te u Bangladešu, Butanu, Mijanmaru i Nepalu, pa čak i u Kini. U Indiji najveća populacija bengalskih tigrova živi u Sundarbanu, najvećoj šumi mangrova na svijetu, ali nastanjuje i sjevernu i središnju Indiju.

Veličina populacije od oko 2.500 jedinki pokazuje da je bengalski tigar prilično ugrožen, no ipak nije ni blizu tako ugrožen kao druge podvrste tigrova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije