Tigar na trajektu za Hvar: "Čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom..."

3
Radiosarajevo.ba
Tigar na trajektu za Hvar: "Čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom..."
FOTO: Screenshot / Tigar na trajektu za Hvar

Prilično neobičan prizor dočekao je sve one koji su se danas vozili trajektom prema Hvaru u susjednoj Hrvatskoj.

U prikolici kamiona nalazio se - tigar.

Iz Jadrolinije su rekli im nije bio prijavljen prijevoz životinje, već ličnog vozila s prikolicom. 

Oglasili su se i iz udruženja "Prijatelji životinja.

"Scena tigra na trajektu simbolizira groznu stvarnost po pitanju zaštitite divljih životinja u Hrvatskoj. Teško je odrediti je li gore ako se radi o nelegalnom ili legalnom slučaju prijevoza i smještaja životinje sa fotografije. Tigru je u krajnjem slučaju svejedno, a za nas jednako sramotno. Bez obzira na destinaciju, čeka ga psihičko zlostavljanje zatočeništvom, a na raspolaganju će imati 18 tisuća puta manje prostora nego što bi ga koristio u svojem prirodnom okolišu...

Želimo napomeniti da, čak i ako je nešto registrirano i legalizirano, ne znači da je to ujedno i pravedno i moralno te da životinje u tom slučaju ne pate. Svi zoološki vrtovi funkcioniraju na jednak način i s jednakim ciljem, bez obzira na uvjete držanja - kod svih je prisutno prisilno zatočavanje divljih životinja, njihov uzgoj i trgovina, a sve u svrhu zarade, zabave ili nekog drugog razloga nevezanog za zaštitu životinja s kojom zoološki vrtovi nemaju veze.

Vrijeme je da se zapitamo zar zaista želimo da fotografije iz Hrvatske po kojima ćemo biti zapamćeni budu scene tigrova na +35 na trajektima i medvjeda kraj gostionica, te da se uz sve prirodne ljepote i životinje koje se tamo skrivaju ponosimo onim zatočenima koje uopće nisu iz naših krajeva, niti bi tu trebale biti...", poručeno je, piše HRT.

Pogledajte obavezno i snimak:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije