Na fasadama / U Sarajevu osvanuli grafiti: Poruke izazvale pažnju

20. 10. 2021. u 11:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U Sarajevu su jutros osvanuli grafiti na fasadama u samom centru grada. Ovaj potez za sada nepoznatog autora ili više njih, izazvao je lijepe reakcije i skrenuo pažnju svim prolaznicima.

Univerzalna poruka, napisana tri puta "Mir, mir, mir", "Ja sam za mir" u plavoj i bijeloj boji, jasan je znak na šta su kreatori aludirali. 

Simbolična poruka "Mir" napisana je i na ćirilici.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba prošetao je Titovom i Ferhadija ulicom i zabilježio kako grafiti izgledaju. 

S obzirom na aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini i huškačku retoriku koju plasira član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ovakvi grafiti u Sarajevu jasna su poruka kako njemu, tako i svima onima koji zagovaraju destabilizaciju.

Ovaj grad ima svoj karakter, gdje nacionalizam nije patriotizam. Sarajevo je sinonim za multikulturalizam kojeg je teško naći negdje drugo u Evropi. Mješavinu religija, tradicija, ljudi, bogatstvo različitosti koje nikom ne smetaju, možete osjetiti kroz jednostavnu šetnju starim dijelom grada koji vas vodi pored džamija, pravoslavne crkve, katedrale, sinagoge i muzeja kao simbola grada.

 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)