✊ / Valter brani Sarajevo: Pogledajte video koji poziva na današnje proteste

11. 09. 2021. u 10:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Grupa Pravda za Dženana danas će, u 13 sati u Sarajevu, organizirati proteste ispred zgrade Narodnog pozorišta.

Porodica Dženana Memića već pet i po godina traga za istinom o smrti ovog mladića, a ovo danas će biti 20. protesti po redu.

Borba ove hrabre porodice traje od 8. februara 2016. godine kada je u noći u Velikoj aleji na Ilidži Dženan zadobio povrede opasne po život, a preminuo sedam dana kasnije na KCUS-u. 

"U subotu, 11.09.2021.g u 13h, održat će se 20. protesti na kojima će porodica Memić iznijeti konkretne zahtjeve prema nadležnim institucijama.
Za Dženanovu i Davidovu pravdu, za sigurnost vaše djece!!! Računamo na vašu podršku!", stoji u opisu videa koji možete pogledati u nastavku:

Na današnje proteste pozvao je sve građane i akademik Abdulah Sidran.

"Svi pred Pozorište! Danas, 13 h. Borba za pravnu državu je borba za goli život!", poručio je Sidran na svom Facebook profilu. 

Vrijedi napomenuti da je sestra ubijenog Dženana Arijana jučer, u razgovoru za portal Radiosarajevo.ba, još jednom skrenula pažnju kako su problem političari, tužioci, policajci i vještaci koji su lažno svjedočili

"Po 20. put izlazimo na ulicu i tražimo pravdu da još jednom poručimo da se nismo umorili i nećemo odustati. Ne želimo čekati još pet i po godina i pozivam sve građane širom Bosne i Hercegovine da sutra stanu rame uz rame uz nas. Ovo nije borba za Dženanovu i Davidovu pravdu, ovo je borba za sigurnost nas i naše djece", rekla nam je nam Arijana Memić.

Dokazano je, dodala je, da su svi dokazi, svi tragovi podmetnuti, svi nalazi vještaka su lažni. Ono što treba uvijek ponavljati jeste - da se ovdje ništa ne čeka.

Prethodno su iz grupe Pravda za Dženana poručili:

"Od početka ove pandemije nismo održali ni jedne proteste, iako smo imali razloga i više nego dovoljno.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (9)