Banja Luka / Sve je kao prije: Truba i smijeh maturanata odzvanjali bh. gradom

19. 05. 2022. u 19:56:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pažljivo i dugo birane haljine, besprijekorna šminka i frizura, odijela kao po "mjeri", a najviše široki osmjesi i srećna lica, krase maturante Ekonomske škole koji večeras slave kraj školovanja.

Na kratko su zaustavili i saobraćaj u glavnoj ulici, ali vozačima to nije smetalo. Mladići i djevojke okupili su se u centru Banjaluke, kojim odzvanja muzika, pjesma i smijeh.

Maturantkinja Una kaže da nastavlja školovanje, ali da će se prije toga dobro odmoriti. Ljeto će iskoristiti za druženja, a od jeseni na fakultet, na studij menadžmenta.

Maturanti iz Banja Luke - undefined

Foto: Srpskainfo: Maturanti iz Banja Luke

"Korona nam je uskratila toliko toga, mučno je bilo i za nas i za profesore, ali evo nas konačno zajedno. Još prošle godine smo strahovali da nećemo imati naš dan, ali dočekali smo ga. Zato nam je danas posebno drago što smo ovdje, da slavimo naš uspjeh i zaboravimo sve ružno što je bilo", kaže veselo ona.

Maturanti iz Banja Luke - undefined

Foto: Srpskainfo: Maturanti iz Banja Luke

Roditelji, bake i deke, rodbina, prijatelji ispraćaju večeras svoje maturante. Na licima im ponos i pokoja suza u oku. Cvijeće, zagrljaji, fotografisanje i selfiji. Mladost večeras defiluje gradom i probudila lijepa sjećanja kod starijih. Gospođa Nada došla je da uveliča slavlje unuka Marka, piše Srpskainfo.

Kratko je samo poručila da svim maturantuma želi "da ih sreća prati na daljem putu i da imaju lijep život".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (11)