Fotograf želio oraspoložiti svoju baku: Napravio od nje superjunakinju

Radiosarajevo.ba
Fotograf želio oraspoložiti svoju baku: Napravio od nje superjunakinju
Foto: Sacha Goldberg / Fotograf je želio oraspoložiti svoju baku Frederiku te je od nje napravio heroinu

Kada je fotograf Sacha Goldberg vidio svoju 91-godišnju baku Frederiku usamljenu i depresivnu, došao je na nesvakidašnju ideju da je oraspoloži. Predložio joj je da obuče sjajni kostim superheroja i da je on fotografiše.

Frederika je bila protiv toga na početku, ali je kasnije pristala. Nedugo zatim oduševljeno je pozirala unuku kao prava superjunakinja.

Rezulatat su bile emotivna, ali vrlo zanimljiva serija fotografija na kojima Frederika pozira kao heroj sa plaštom pod imenom Super mamika (na mađarskom to znači super baka). Taj nadimak joj je i te kako pristajao jer je ova baka pravi ratni heroj.

Tokom Drugog svjetskog rata, dok je živjela u Mađarskoj, Frederika je rizikovala svoj život kako bi spasila živote drugih. Nakon poraza Njemaca, Mađarska je pala pod komunističku vlast te je Frederika morala da pobjegne u Francusku.

Njen unuk je želio da svijet bolje upozna njegovu nevjerovatnu baku sa sjanim smislom za humor, te joj je otvorio profil na MySpaceu. Ubrzo je Frederika dobila preko 2.000 pratilaca i mnogo poruka ljudi koji su je uglavnom pitali da li može da ih usvoji.

Poruke podrške iz cijelog svijeta su je prvo zbunjivale, ali Frederika je kasnije shvatila da je njen život inspiracija mnogima. I uz njih ova sjajna baka više nikada neće biti usamljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije