Šta je bolje za karijeru - master diploma ili međunarodno priznati poslovni certifikat

Sponzorisani tekst
Šta je bolje za karijeru - master diploma ili međunarodno priznati poslovni certifikat
Foto: LINK group / Business Academy

Završili ste fakultet i imate osjećaj da još uvijek ne znate ništa konkretno i praktično da radite? Ili možda razmišljate u kom pravcu da nastavite svoje školovanje i specijalizujete svoje znanje kako biste dodatno napredovali u karijeri?

Master studije su donedavno bile najčešći izbor za ljude koji se nalaze u ovakvoj situaciji, ali su se stvari u posljednjih nekoliko godina značajno promijenile.

Sve veći broj budućih i sadašnjih menadžera, preduzetnika i stručnjaka za različite oblasti poslovanja odlučuje se da svoje vještine unaprijedi tako što se opredijeli za obrazovanje koje nije formalno, ali im na kraju omogućava da dođu do poslovnih certifikata koji su međunarodno priznati i predstavljaju prečicu do odlično plaćenih pozicija u uspješnim kompanijama kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Ako imate dilemu za koju varijantu da se odlučite, pročitajte tri glavna razloga koja daju prednost neformalnom obrazovanju u odnosu na formalno.

Međunarodni certifikat će vam pomoći da lakše dođete do posla i imate veću platu

Budući da su promjene u savremenom biznisu gotovo svakodnevne, preduzeća zahtijevaju da njihovi stručnjaci posjeduju najaktuelnije vještine da bi garantovali da oni mogu uspješno obavljati svoj posao.

Kako upravo priznati poslovni certifikati potvrđuju posjedovanje relevantnih industrijskih znanja, poslodavci ih često više cijene od formalne edukacije, koja se nerijetko odvija po nastavnim programima koji su neusklađeni sa današnjim potrebama tržišta.

Iako je većina karijera iz oblasti savremenog poslovanja, upravljanja projektima, marketing menadžmenta unosna i vodi brzom napretku, ukoliko posjedujete odgovarajući poslovni certifikat, možete ići naprijed čak i brže.

Analize pokazuju da često možete obezbijediti povećanje plate od 20 posto i više kada postanete certifikovan stručnjak.

Ukratko, certifikacija će vam sigurno pomoći da dobijete dobar posao, ali i da napredujete na poziciji na kojoj se nalazite.

Poslovni certifikat možete steći učenjem od kuće ili sa posla

Za razliku od formalnog obrazovanja, gdje morate prisustvovati predavanjima i polagati ispite u tačno utvrđenim terminima, certifikacioni obrazovni programi najčešće nude mogućnost da se školujete online, po tempu koji vama najviše odgovara i u terminima koje sami izaberete, a da pritom ne gubite na kvalitetu znanja koje biste dobili pohađanjem nastave u učionici.

Na platformama za online nastavu pronaći ćete sve što vam je potrebno za kvalitetnu edukaciju – od multimedijalnih materijala za učenje i interaktivnih testova za provjeru znanja do live stream predavanja i raznih opcija za direktnu komunikaciju sa predavačima u realnom vremenu.

Dakle, ovakav vid školovanja možete da završavate iako ste zaposleni, uporedo sa poslom.

Business Academy - undefined

Foto: LINK group: Business Academy

Jedan od najboljih primjera ovakve škole u ovom dijelu Evrope je BusinessAcademy, koja je ovlaštena od Odjeljenja za međunarodne ispite Univerziteta u Cambridgeu i drugih obrazovnih i poslovnih institucija da obučava polaznike po naprednim edukativnim programima i izdaje zvanične poslovne certifikate, priznate u čitavom svijetu.

Ova jedinstvena poslovna škola vam pruža mogućnost da za samo 12 mjeseci, učenjem u učionici ili online, steknete znanja i vještine najuspješnijih poslovnih ljudi, ali i da, u zavisnosti od toga koji vas odsjek najviše zanima, na kraju polažete i za neke od najprestižnijih svjetskih poslovnih certifikata, kao što su Cambridge certifikat, HRCI, IQN, CIM i još dosta drugih.

Certifikat će vam donijeti napredak u karijeri čak i ako već imate master diplomu

Master studije traju godinu ili dvije i tu se vaše školovanje završava, a to koliko ćete raditi na sebi dalje zavisi samo od vas.

Ako zaista želite poslovni uspjeh i napredovanje, morate stalno da radite na sebi. Drugim riječima, morate da prihvatite koncept cijeloživotnog učenja. On podrazumijeva spremnost pojedinca da nastavi sa procesom usvajanja znanja i kada je formalno obrazovanje završeno, a sticanje relevantnih certifikata je najbolji dokaz da ste na to spremni.

BusinessAcademy je u tome otišla i korak dalje, jer vam nudi mogućnost da nakon završetka nekog od programa možete nastaviti da se usavršavate, kad god se za tim ukaže potreba.

Na taj način možete nastaviti da usvajate nova znanja i vještine praktično čitavog života. Svaki put kada polaznici ove ustanove mijenjaju zanimanje i imaju potrebu da nadograde svoje kompetencije, na BusinessAcademy mogu da završe kurs iz oblasti u koju prelaze, steknu konkretna znanja koja su im potrebna i osposobe se da uspješno obavljaju novi posao.

I sve to potpuno besplatno, neograničeni broj puta, do kraja života. I što je najbolje – za svaki dodatni kurs koji završe mogu dobiti certifikat kao dokaz o novim znanjima i vještinama koje su stekli.

Ukoliko po završetku BusinessAcademy ne uspijete odmah da pronađete posao, na raspolaganju su vam i usluge Centra za razvoj karijere. Povezaćemo vas sa poslodavcima, pomoći da napravite profesionalnu radnu biografiju, pripremiti za odlazak na razgovor za posao.

BusinessAcademy je za njih bila najbolja poslovna odluka

"BuisnessAcademy sam upisala 2016. godine i ta odluka je kompletno promijenila smjer moje karijere. Ne samo da mi je omogućila da napredujem u poslu nego sam svojim znanjem koje sam stekla na smjeru Finansijski menadžment mogla primjeniti i time povećati vrijednost svoga rada, a time i kompanije", rekla je Sanja Kristifor iz Sarajeva.

Sa njom se slaže i Bojan Stevandić iz Banje Luke.

"Motiv upisa BusinessAcademy je dodatna specijalizacija i unaprijeđenje znanja iz oblasti HRM. Posebno stimulativno dejstvo na mene je imala i mogućnost međunarodne certifikacije po izboru. Školovanje i usavršavanje na BusinessAcademy bih preporučio svim budućim kolegama koje žele da steknu nova, te da osvježe i unaprijede postojeća znanja i kompetencije i na taj način postanu konkurentniji i privlačniji kandidati za inostrane i domaće poslodavce.”

Napravite izbor koji će vam donijeti siguran uspjeh

Kako i formalno i neformalno obrazovanje imaju svoje prednosti, često zavisi samo od osobe, njenih obaveza i sklonosti koji tip obrazovanja će joj više koristiti.

Ipak, ako je vaša želja da usko specijalizujete svoja znanja i da steknete međunarodno priznatu potvrdu svojih vještina, onda je škola kakva je BusinessAcademy logičan izbor za nastavak vašeg školovanja.

Posjetite sajt www.biznis-akademija.com i saznajte kako da dobijete zvanična poslovna zvanja za visoko plaćene poslove.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije