Smartdome: Pametne kupole umjesto vikendice

Radiosarajevo.ba
Smartdome: Pametne kupole umjesto vikendice
Firma Smartdome Constructions iz Slovenije osmislila je seriju modularnih kuća, nalik kupolama, koje se mogu instalirati gotovo na svakoj lokaciji.

Ove modularne stambene jedinice organske forme, napravljene su tako da se lagano postavljaju na različite konfiguracije teren i da se skladno uklope u okolni pejzaž, piše Jutarnji list.

S obzirom na to da je riječ o modularnim konstrukcijama, ove se kupole mogu vrlo jednostavno proširiti.

Firma Smartdome Constructions u svojoj ponudi modularnih kupola za sada je predstavila četiri modela: Aquadome za vodeno okruženje, Treedome za šumovito okruženje, Snowdome za okruženja u kojima vladaju zimski uslovi te Skydome - vidikovac.

Kupole su izgrađene od čelične konstrukcije u kombinaciji s ivericom otpornom na vlagu.

Kupci mogu birati između djelomično transparentnih ili potpuno netransparentnih modela, koji su obloženi mineralnom vunom debljine petnaest centimetara. Riječ je o izolaciji koja smanjuje potrošnju energije.

Svi modeli postavljeni su na platformi od čelika tako da se kupola može postaviti i na neravnim terenima, kao i u močvarama.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije