! / Slika iz Bosne i Herecegovine hit na društvenim mrežama: Zar je ovo moguće...

25. 04. 2020. u 12:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Na društvenim mrežama u Bosni i Hercegoivini i regionu širi se objavljena fotografija sa lokaliteta Solina u Tuzli na kojoj se vidi asfaltirana ulica uz stambeni objekat.

Ništa ne bi bilo neobično da se na sredini jedne trake nalazi ni manje ni više nego betonski stub Elektroprivrede BiH.

U prvi mah se mislilo da se radi o fotomontaži, ali su uskoro stigle potvrde iz Tuzle, sa lica mjesta, gdje se zaista vidi da se na sredini jedne kololovozne trake nalazi stub. 

Inače, rok za završetak izvođenja radova je 30. april 2020. godine, objekat je namijenjen za 100 raseljenih i socijalno ugroženih porodica koje trenutno žive u kolektivnom centru Mihatovići i drugim alternativnim smještajima, biti stambeno zbrinute.

U lamelama CEB II projekta izgrađeno je i obdanište za djecu, kao sadržaj društvenog karaktera, koji je prijeko potreban u naselju Solina.

Za sve lamele urađena je kompletna vanjska infrastruktura s parkinzima i pristupnim putevima, a očekuje se i skoro useljenje korisnika.

No, betonski stub Elektroprivrede BiH na samom opasnom zavoju je nešto o čemu će mnogi pročati. 

Redakcija portala Radiosarajevo.ba kontaktirtala je Elektroprivredu BiH, da bismo dobili komentar da li će raditi na izmještanju stuba i kako je došlo do ovog propusta, ali niko nije odgovarao na naše pozive


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA