Slavne ličnosti koje mrze računare, internet, Facebook...

Radiosarajevo.ba
Slavne ličnosti koje mrze računare, internet, Facebook...
IMDb / Brad Pitt
I dok većina holivudskih "celebrityja" osvaja Twitter, Instagram i druge socijalne mreže, mala grupa slavnih ličnosti nikako ne želi biti dio cirkusa na internetu.

Neki od njih čak ne žele imati ništa s tehnologijom, a među njima su legende poput Christophera Walkena, Eltona Johna, Angeline Jolie, Jennifer Lawrence...

Louis C.K.

Louis C.K. - undefined

IMDb: Louis C.K.

Nedavno je slavni komičar Louis C.K. kazao u intervjuu Jimmyju Fallonu kako se zakleo da neće dolaziti na internet najmanje mjesec dana. No, to se pretvorilo u više mjeseci, i komičar nema namjeru da se vrati na socijalne mreže. Prethodno je izjavio kako mu strašno smeta to što svi stalno koriste mobitele, što uništava sposobnost ljudi da suosjećaju i tuguju.

Christopher Walken

Christopher Walken - undefined

IMDb: Christopher Walken

Legendarni glumac je u jednom intervjuu kazao kako je život bez kompjutera izrazito miran: "Moja supruga mi uvijek kaže kad je nešto pitam - jer ona ima računar - možeš i sam pogledati na internetu. Tamo, imam osjećaj, mogu se raditi mnoge mazohističke stvari, a ja nikad nisam imao želju za tim."

Kada Walken snima film, producenti mu daju mobitel koji on koristi samo dok traje snimanje. Kad se snimanje završi, Walken im vrati mobitel.

Winona Ryder

Winona Ryder - undefined

IMDb: Winona Ryder

Zvijezda serije Stranger Things, Winona Ryder kazala je kako nikad ne ide online, a računar koristi vrlo rijetko. Koristi BlackBerry za komunikaciju putem maila, a otkrila je i kako nikada nije pročitala blog.

Angelina Jolie

Angelina Jolie - undefined

IMDb: Angelina Jolie

Prije nekoliko godina, prema vlastitom priznanju, Angelina Jolie je prvi put posjetila Amazon.com, ali nije se mogla nositi sa svim opcijama na ovoj stranici: "Moj mozak je suviše 'raštrkan' i veze idu u raznim pravcima, tako da ću se ja držati običnih kataloga", kazala je ona.

Malo prije toga je rekla i kako je tek naučila da upali računar.

Brad Pitt

Brad Pitt - undefined

IMDb: Brad Pitt

Ista priča je i s njenim bivšim mužem, Brad Pittom, koji je, osim toga što nije na Twitteru (kao što nije ni jedna osoba sa ove liste), otkrio kako je ne shvaća kako računari rade i uopće ne želi učestvovati u ovoj, kako je zove, "mašini za publicitet".

"To je jedan potpuno drugi svijet koji vas uvuče u sve to. Pritom, morate 'prodavati' svoju robu, a ja se s tim ne mogu pomiriti."

Elton John

Elton Jonh - undefined

IMDb: Elton Jonh

Prije skoro deset godina, legendarni pjevač je predložio da se cijeli internet ugasi na period od pet godina. On je tvrdio kako muzika i ovaj svijet nevjerovatno pati zbog porasta online komunikacije i međusobnog dijeljenja sadržaja na internetu.

"Bilo bi bolje da izađemo na ulice i protestiratimo umjesto što sjedimo kući i pišemo blogove", kazao je britanski muzičar.

George Clooney

George Clooney - undefined

IMDb: George Clooney

Clooney je veliki protivnik Facebooka i Twittera. Kada su ga pitali da li će se pridružiti Facebooku, odgovorio je: "Radije bih imao rektalni pregled, uživo na TV, od strane tipa s hladnim rukama."

Za Twitter, pak, je kazao: "Svaka slavna ličnost koja je na Twitteru je - moron."

Rachel McAdams

Shailene Woodley - undefined

IMDb: Shailene Woodley

Glumica je prije par godina kazala kako vijesti i dalje sluša na radiju, nema TV, te nije baš dobra u e-mail komunikacija.

Eminem

Eminem - undefined

IMDb: Eminem

Eminem je također potpuno offline, a ovim je riječima objasnio zašto: "Ne znam raditi na računaru, a evo zašto. Ako naučim, bit ću na tom s***u po cijeli dan i gledaću komentare o sebi i zbog toga ću poludjeti."

Na kraju se ipak pojavio na Twitteru, ali je u periodu od skoro deset godina, 'tvitao' tek nešto više od 600 puta.

Shailene Woodley

Rachel McAdams - undefined

IMDb: Rachel McAdams

Neko bi možda pomislio da mlada glumica koja glumi u futurističkim filmovima, poput Divergenta, voli tehnologiju, no u više navrata je ponovila kako rijetko ide na internet, nema mobitel i, zapravo, nije osoba za tehnologiju.

Kada ne zna kuda voziti, ne koristi GPS, već zaustavi vozilo i pita ljude da joj pomognu: "Što manje koristite tehnologiju, to više slobode imate", kazala je jednom prilikom.

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal - undefined

IMDb: Jake Gyllenhaal

Ovaj slavni glumac mrzi mobitele i činjenicu da svi stalno "bulje u njih": "Svi gledamo dole. Svi su prestali gledati gore!" Također je rekao da nema namjeru doći i dijeliti svoj život na socijalnim mrežama, jer svoje privatno vrijeme želi čuvati za sebe i voljene.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence - undefined

IMDb: Jennifer Lawrence

I za kraj, slavna Jennifer Lawrence koja je jednom za BBC Radio 1 izjavila kako je i tehnologija i socijalni mediji - zbunjuju: "Nisam baš dobra s mobitelima i uopće s tehnologijom. Ne stignem 'upratiti' ni sve mailova, pa me pomisao na Twitter užasava."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije