Slavimo prirodu: Haljine od cvijeća, ukrasi za kosu...

Anadolija
Slavimo prirodu: Haljine od cvijeća, ukrasi za kosu...
U Skoplju je počeo dvodnevni festival cvijeća “1000 cvjetova za Skoplje” koji je okupio mnogobrojne građane, ali i predstavnike lokalne vlasti.

Festival je otvorio gradonačelnik Skoplja Koce Trajanovski, koji je kazao kako se festival tradicionalno održava treći put.

“Ovim festivalom slavimo prirodu, cvijeće i zelenilo. Festival se održava u periodu kad se priroda budi”, kazao je Trajkovski i dodao kako će posjetiocima biti date informacije o izloženom cvijeću, ali isto tako predviđene su i različite interaktivne radionice.

Zainteresirani će moći čuti i odlomke iz proze i poezije, te boraviti na otvorenom i družiti se. Prvog dana festivala posjetioci su mogli zapjevati i zaplesati, a predstavljena je i slika napravljena od cvijeća.

Posebnu pažnju privlačila je “velika korpa s cvijećem”, kao i djevojčice čije su haljine i ukrasi za kosu bili ukrašeni cvijećem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije