Skupština Kantona Sarajevo odala počast: Bijele trake za Prijedor i minuta šutnje za dr. Azru Spahić

0
A. Čančar
Skupština Kantona Sarajevo odala počast: Bijele trake za Prijedor i minuta šutnje za dr. Azru Spahić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo

Osma Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se danas, 30. maja, u 10 sati.

Prva tačka dnevnog reda su zastupnička pitanja, inicijative i odgovori. Na dnevnom redu je i Prijedlog Programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas na sjednici nose bijele trake u znak sjećanja na 3.176 ubijenih Prijedorčana, civila nesrpske nacionalnosti.

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Saša Magazinović dobio policijsku zaštitu

Prije samog početka sjednice Skupštine, zastupnici su minutom šutnje odali počast ubijenim civilima u Prijedoru. Minutom šutnje su odali počast i tragično stradaloj doktorici Azri Spahić.

Obilježavanje Dana bijelih traka je podsjećanje na 31. maj 1992. godine kada je Krizni štab općine Prijedor primorao nesrpsko stanovništvo da svoje kuće i stanove označe bijelim zastavama, a ukoliko se kreću gradom da moraju nositi bijelu traku oko ruke. Ubijeno je 3.176 osoba među kojima je bilo 102 djece. 

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice; Prijedlog Deklaracije za očuvanje zona sanitarne zaštite i kvaliteta vode za piće izvorišta "Sarajevsko polje".

Također će biti razmatrana Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za period januar - mart 2023. godine.

Kompletan dnevni red možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije