Skupština Kantona Sarajevo odala počast: Bijele trake za Prijedor i minuta šutnje za dr. Azru Spahić

0
A. Čančar
Skupština Kantona Sarajevo odala počast: Bijele trake za Prijedor i minuta šutnje za dr. Azru Spahić
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo

Osma Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo održat će se danas, 30. maja, u 10 sati.

Prva tačka dnevnog reda su zastupnička pitanja, inicijative i odgovori. Na dnevnom redu je i Prijedlog Programa rada Skupštine Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas na sjednici nose bijele trake u znak sjećanja na 3.176 ubijenih Prijedorčana, civila nesrpske nacionalnosti.

Počeo derbi na Koševu: Može li Sarajevo srušiti aktuelnog lidera?

Počeo derbi na Koševu: Može li Sarajevo srušiti aktuelnog lidera?

Prije samog početka sjednice Skupštine, zastupnici su minutom šutnje odali počast ubijenim civilima u Prijedoru. Minutom šutnje su odali počast i tragično stradaloj doktorici Azri Spahić.

Obilježavanje Dana bijelih traka je podsjećanje na 31. maj 1992. godine kada je Krizni štab općine Prijedor primorao nesrpsko stanovništvo da svoje kuće i stanove označe bijelim zastavama, a ukoliko se kreću gradom da moraju nositi bijelu traku oko ruke. Ubijeno je 3.176 osoba među kojima je bilo 102 djece. 

Zastupnici će razmatrati i Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o zaštiti planinskih izvorišta vode za piće sarajevskog vodovodnog sistema i dijela otvorenog toka rijeke Mošćanice; Prijedlog Deklaracije za očuvanje zona sanitarne zaštite i kvaliteta vode za piće izvorišta "Sarajevsko polje".

Također će biti razmatrana Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području Kantona Sarajevo za period januar - mart 2023. godine.

Kompletan dnevni red možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije