Sarajevski ugostitelji čekaju goste, otvorene bašte

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski ugostitelji čekaju goste, otvorene bašte
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uvedene nove mjere

Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo, kafići i restorani od danas će moći usluživati goste u otvorenim baštama i na terasama. Ova vijest obradovala je sarajevske ugostitelje koji su jedva dočekali da pripreme svoje bašte za prve goste.

Do sada se kafa služila samo za ponijeti, stoga nema sumnje kako će ova odluka obradovati sve one koji svoj omiljeni napitak vole ispijati u bašti im omiljenog kafića. Jutros rano ugostitelji su sve stolove očistili i pripremili kako bi uslužili svoje goste.

Zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji, do sada je bilo dozvoljeno vršenje usluge dostave hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta. Te mjere su sada ublažene.

S obzirom da je u glavnom gradu naše zemlju jutros pretežno oblačno, ugostitelji se nadaju kako to neće smanjiti broj njihovih gostiju.

Ugostitelji će se morati pridržavati ranije propisanih epidemioloških mjera koje se tiču razmaka stolova, ograničenog broja gostiju (do 20 osoba), redovne dezinfekcije i nošenja maski, naveli su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije