Nove mjere u ovom dijelu BiH: Otvaraju se bašte, dio učenika opet u škole...

2
Radiosarajevo.ba
Nove mjere u ovom dijelu BiH: Otvaraju se bašte, dio učenika opet u škole...
Foto: Srpskainfo / Banja Luka

Odlukom Štaba za vanredne situacije u RS-u, od sutra, 5. aprila, dozvoljava se rad bašti ugostiteljskih objekata u RS-u.

Republički štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu, telefonskim putem i odlučio da je do 8. aprila ugostiteljima dozvoljena dostava hrane i pića, šalterska prodaja hrane i pića, te posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom, ljetna bašta, terasa, vrt.

Uslov je da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je pomenuti prostor natkriven, uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Od 8. aprila (četvrtak) dozvoljava se rad ugostiteljskim objektima, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao JZU Institut za javno zdravstvo RS-a.

Podsjetimo da ova odluka dolazi nakon najavljenih protesta nezadovoljnih ugostitelja, koji su poručili da će se sutra okupiti jer im nije dozvoljen rad.

Od utorka, 6. aprila, nastavljaju se časovi u učionicama za učenike od 1. do 5. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje produženog boravka.

Za ostale učenike, od 6. do 9. razreda, kao i za studente univerziteta, nastava će se i dalje odvijati online korišćenjem sredstava elektronske komunikacije, u skladu sa instrukcijom nadležnog ministarstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije