Sarajevo spremno dočekuje Dan nezavisnosti BiH: Grad uljepšan predivnim zastavama, praznik u zraku

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Das ist Walter

Odmah na početku: gruba faktografska, historiografska pogreška. Od 28.09.1990. SFRJ de iure postoji- ali tek prividno, kao iluzija. Jer, na taj dan, de facto, SFRJ je eutanazirana: taj dan Republika Srbija je iza sebe, kao neovisna država, ostavila upokojenu Jugoslaviju.Tek potom, slijedom i redom, neovisnost proglašavaju Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Sumnjičavcima ovdje tek stih iz stare Balaševićeve pjesme:"proverte, molim"- vas! Druga su stvar sve te neovisnosti i nezavisnosti, od Vardara pa do Triglava. Sve ove postjugoslavenske države u pokušaju, samo su neokolonijalne nakupine- rubne, nebitne banana republike i državice na periferiji periferije globalnoga kapitalizma. Svi su ovdje nezavisni jedino od- nezavisnosti. I prestanite nas ismijavati s ovim tragikomičnim Varta zastavama!

Das ist Walter

Kome nije jasno, toga 28.09.1990. Republika Srbija dobila je Ustav kojim je prva istupila iz SFRJ i pokrenula proces bratstva i jedinstva, sa svima ostalima, - ubijanja Jugoslavije.

Das ist Walter

*bratstva i jedinstva, sa svima ostalima, u- ubijanju Jugoslavije. *

Da, samo u zraku

je nezavisna. Na tlu je druga prica.

Role

>>Odmah na početku: gruba faktografska, historiografska pogreška. Od 28.09.1990. SFRJ de iure postoji- ali tek prividno, kao iluzija. Jer, na taj dan, de facto, SFRJ je eutanazirana: taj dan Republika Srbija je iza sebe, kao neovisna država, ostavila upokojenu Jugoslaviju.Tek potom, slijedom i redom, neovisnost proglašavaju Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Sumnjičavcima ovdje tek stih iz stare Balaševićeve pjesme:"proverte, molim"- vas! Druga su stvar sve te neovisnosti i nezavisnosti, od Vardara pa do Triglava. Sve ove postjugoslavenske države u pokušaju, samo su neokolonijalne nakupine- rubne, nebitne banana republike i državice na periferiji periferije globalnoga kapitalizma. Svi su ovdje nezavisni jedino od- nezavisnosti. I prestanite nas ismijavati s ovim tragikomičnim Varta zastavama! ka Das ist Walter<< Iskreno imaš pravo...tako je kako je, bolje nemamo. Slaveni su propustili svoju šansu razbijanjem Jugoslavije.

Nije tvoja glava za 2 noge , nego za 4

>>Odmah na početku: gruba faktografska, historiografska pogreška. Od 28.09.1990. SFRJ de iure postoji- ali tek prividno, kao iluzija. Jer, na taj dan, de facto, SFRJ je eutanazirana: taj dan Republika Srbija je iza sebe, kao neovisna država, ostavila upokojenu Jugoslaviju.Tek potom, slijedom i redom, neovisnost proglašavaju Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Sumnjičavcima ovdje tek stih iz stare Balaševićeve pjesme:"proverte, molim"- vas! Druga su stvar sve te neovisnosti i nezavisnosti, od Vardara pa do Triglava. Sve ove postjugoslavenske države u pokušaju, samo su neokolonijalne nakupine- rubne, nebitne banana republike i državice na periferiji periferije globalnoga kapitalizma. Svi su ovdje nezavisni jedino od- nezavisnosti. I prestanite nas ismijavati s ovim tragikomičnim Varta zastavama! ka Das ist Walter<< , pametni naš .

Najopasnija je

***

pa do kada vise,

opet naopako okrenute zastave!

jenki

>>Odmah na početku: gruba faktografska, historiografska pogreška. Od 28.09.1990. SFRJ de iure postoji- ali tek prividno, kao iluzija. Jer, na taj dan, de facto, SFRJ je eutanazirana: taj dan Republika Srbija je iza sebe, kao neovisna država, ostavila upokojenu Jugoslaviju.Tek potom, slijedom i redom, neovisnost proglašavaju Slovenija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina. Sumnjičavcima ovdje tek stih iz stare Balaševićeve pjesme:"proverte, molim"- vas! Druga su stvar sve te neovisnosti i nezavisnosti, od Vardara pa do Triglava. Sve ove postjugoslavenske države u pokušaju, samo su neokolonijalne nakupine- rubne, nebitne banana republike i državice na periferiji periferije globalnoga kapitalizma. Svi su ovdje nezavisni jedino od- nezavisnosti. I prestanite nas ismijavati s ovim tragikomičnim Varta zastavama! ka Das ist Walter<< izvinite, al&#039; naše varta-zastave je za nas nacrto jedan umni yenki još u pubertetu (inače se zahebavo dok je crto uz meri džejn, pa nacrtalo ono i one poluzvezdice s karajeva nam zastafe!)

/ Najnovije