Radovi na uklanjanju ruševina pri kraju: Pogledajte novi izgled Marijin Dvora

4
Radiosarajevo.ba
Radovi na uklanjanju ruševina pri kraju: Pogledajte novi izgled Marijin Dvora
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Radovi na Marijin Dvoru

Radovi na otklanjanju ruševina na Marijin Dvoru su skoro pri kraju, ono što je nekada bila Električna centrala uskoro će postati samo sjećanje.

Demontaža nacionalnog spomenika Bosne i Hercegovine - nekadašnje Električne centrale na Hisetima, počela je u petak, 24. marta , a vlasnik je saopćio da je rok za uklanjanje radova 30 dana.

Sudeći prema fotografijama koje je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba, radovi će biti okončani prije isteka roka.

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Firma istražila u kojim oblastima će rasti plate: Rezultati će vas šokirati

Zbog urušavanja zgrade koje se dogodilo početkom mjeseca marta, u Sarajevu su na glavnoj cesti preovladavale velike gužve, koje će se uskoro, nadamo se, značajno smanjiti.

Radovi se izvode pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika pri Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, koji je nadležan za obavljanje poslova iz oblasti zaštite i korištenja kulturno-historijskog naslijeđa, odnosno arhitekte konzervatora, kako je ranije naredila Federalna inspekcija.

Video radova, koji je zabilježio reporter portala Radiosarajevo.ba, gledajte u nastavku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije