Izbjegnuta tragedija: Srušio se dio fasade sa zgrade u centru Sarajeva

9
Radiosarajevo.ba
Izbjegnuta tragedija: Srušio se dio fasade sa zgrade u centru Sarajeva
FOTO: Radiosarajevo.ba / Obrušila se fasada u centru Sarajeva

U ulici Zelenih beretki u starom dijelu Sarajeva večeras se obrušila fasada sa zgrade te pala na cestu.

Velika sreća da u tom trenutku niko nije prolazio jer je riječ o prometnoj ulici koja je epicentar noćnih izlazaka mladih, naročito subotom, a na mjestu incidenta inače stoje i taksisti.

Prostor su ogradili ljudi iz obližnjih poslovnih prostora kako ne bi došlo do još veće štete u slučaju novog obrušavanja.

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Anketa | Nakon četiri decenije: Stanovnici Sarajeva se provozali u novim tramvajima

Povodom ovog incidenta kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali oni u momentu kada smo ih nazvali nisu imali informaciju o ovom događaju.

Građani Sarajeva godinama svjedoče ovakvim scenama, a natpisi poput "Oprez, fasada se obrušava" česti su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Podsjetit ćemo da je u aprilu prošle godine u sarajevskom naselju Marijin Dvor, u ulici Dolina na brojevima 11, 13 i 15 došlo je do obrušavanja dijela fasade na zgradi.

U ulici Alekse Šantića, u centru Sarajeva, u februaru 2021. godine u neposrednoj blizini sarajevske Druge gimnazije, dio fasade se obrušio sa zgrade, a tom prilikom je pričinjena materijalna šteta na jednom parkiranom automobilu koji se nalazio ispred zgrade. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije