Uživajte u muzici / Probajte ove četiri sjajne muzičke aplikacije za ajfon

31. 10. 2018. u 15:03:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Neki ljudi imaju istančan sluh i znaju tačno šta njihovom uhu prija, dok je nekima manje ili više svejedno kakav zvuk ima telefon i na koji način reprodukuje pjesme.

Ukoliko spadate u prvu grupu, onda vjerovatno već imate favorite među aplikacijama koje koristite za preslušavanje muzike. Ukoliko se i dalje dvoumite, pripremili smo listu programa koje možete da instalirate na svoj ajfon (iPhone) ili bilo koji uređaj koji podržava iOS i da uživate u omiljenim pjesmama.

FL Studio Mobile HD

Ova aplikacija je mnogo više od regularnog audio-plejera koji ćete koristiti na telefonu. U okviru nje možete puštati, modifikovati i čuvati kompletne muzičke projekte, sa različitim pjesmama i melodijama. Možete da koristite ajpod (iPod), ajfon (iPhone), ajped (iPad) ili bilo koji drugi uređaj sa istim operativnim sistemom.

Ono što je takođe sjajno jeste mogućnost integracije sa programom za desktop računar. Tako možete da nastavite rad na svom muzičkom poduhvatu koji ste započeli na telefonu ili tabletu.

Musixmatch

Ukoliko niste čisto slušalački tip, već volite i da pustite glas tokom slušanja muzike, onda je Musixmatch aplikacija za vas.

Žiri sačinjen od stručnjaka iz čak 155 zemalja izabrao je upravo ovaj programčić kao biser za iOS uređaje, a 2013. godine Musixmatch je proglašen aplikacijom godine. Iako se tehnologija od tada umnogome unaprijedila, ukoliko volite da pjevate ili pratite tekst pjesme u stilu karaoka, onda izaberite upravo ovaj program, koji će vam izlistati stihove koje ćete moći da čitate dok slušate muziku.

SoundCloud

Jedno vrijeme je u javnosti postojao strah da će popularnost servisa Saund klaud (SoundCloud) premašiti popularnost servisa Jutjub (YouTube), barem kada su u pitanju zvučni zapisi.

Ako ste u potrazi za pjesmom koju ne uspjevate da pronađete, budite sigurni da je ova aplikacija ima u svojoj bazi. Instalirajte je na svoj telefon i nosite sa sobom kompletnu diskografiju svog omiljenog pjevača ili najnoviji album mladog, neafirmisanog benda iz kraja, a možda i listu ljetnjih hitova koju je napravio neko od vaših prijatelja.

Google Play Music

Istina, ova aplikacija je originalno bila rezervisana za korisnike sistema Android, ali sada se može koristiti i na Eplovim uređajima (Apple). Liste pjesama podjeljene su po povodima za slušanje, raspoloženjima, žanrovima, atmosferi i mnogim drugim različitim parametrima koji vam mogu pomoći da se opredijelite.

Instalirajte i isprobajte ovu aplikaciju i otkrićete hitove za koje vjerovatno niste ni znali da postoje.

Napravite svoju aplikaciju

Iako je slušanje muzike aktivnost koja ne dozvoljava previše kreacije, svaka od aplikacija nosi svoju posebnost i obogaćuje doživljaj na svoj način. Uz kvalitetnu edukaciju, možete i vi da kreirate program koji ćete koristiti za slušanje muzike i za posebne zahtjeve vaše ciljne grupe. Za taj poduhvat morate izdvojiti barem jednu godinu kako biste saznali sve što vam je potrebno.

Upišite programiranje aplikacija za iOS i počnite da radite na svojoj novoj karijeri, koja će vas lansirati u zvijezde. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA