Pogledajte ulice Sarajeva nakon ledene kiše: Više od 10 nesreća, ima i povrijeđenih

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte ulice Sarajeva nakon ledene kiše: Više od 10 nesreća, ima i povrijeđenih
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Ledena kiša i hladno vrijeme stvorili su danas velike probleme vozačima i pješacima u Sarajevu, ali i u drugim dijelovima Bosne i Hercegovine.

Kako su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili za Radiosarajevo.ba, zabilježeno je više od deset saobraćajnih nesreća.

"U dvije nesreće bilo je povrijeđenih, srećom s lakšim tjelesnim povredama. Uglavnom se radi o materijalnoj šteti na automobilima", kazali su iz MUP-a KS za Radiosarajevo.ba.

Iz policije upozoravaju i vozače, ali i pješake na oprez zbog poledice.

Oglasili su se i iz BIHAMK-a

Zbog pojave ledene kiše upozoravaju na puteve Travnik-Donji Vakuf (Komar), Srebrenik-Pelagićevo i Kladanj-Tuzla, kao i na pojedine dijelove Sarajeva i Bosanskog Grahova. 

S obzirom da meteorolozi za večeras i sutra najavljuju pojavu ledene kiše na području zapadne Bosne, što će svakako otežati i usporiti saobraćanje u ovom dijelu BiH, preporuka je da se vožnja u ovom području, večeras i sutra svede na minimum. 

"Na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

U galeriji pogledajte šta je naš fotoreporter večeras zabilježio na ulicama Sarajeva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije