Pogledajte kako teče rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teče rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu
Foto: Vlada KS / U toku radovi na rekonstrukciji od Ilidže do Nedžarića

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i ovog petka je obišao radove na rekonstrukciji tramvajske pruge, odnosno njene prve dionice od Ilidže do Nedžarića, te se tom prilikom sastao sa izvođačima i nadzorom.

Kako je ranije najavljeno, sedmični obilazak radova, će za cilj imati upoznavanje javnosti o toku rekonstrukcije i aktivnostima koje se sprovode.

"Dinamika radova ide u skladu sa svim planovima. Mnogo stvari od mog prošlog obilaska je realizovano i slobodno mogu reći da sam zadovoljan urađenim. Nakon završetka geodetskih radova i sanacije velikih oštećenja stubova kontaktne mreže za koje nije predviđena zamjena, u proteklih sedam dana se radilo na dodatnim iskopima postojećeg materijala, pa sada taj procent iznosi 62 posto u odnosu na Ugovor", rekao je ministar Šteta.

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Pratite uživo hitnu sjednicu Skupštine KS: Obratio se Admir Katica o sigurnosti u Sarajevu

Do sada je urađena antikorozivna zaštita na 20 stubova kontaktne mreže, prikupljena određena dokumentacija za materijale koji će se koristiti u svrhu rekonstrukcije tramvajske pruge, a u narednom periodu se očekuju odobrenja za cjelokupnu dokumentaciju.

"Ovo je veliki projekt i podrazumijeva svakodnevno detaljno analiziranje situacije. Važno je da, i mimo mašina koje su na terenu, imamo cijeli niz sastanaka na kojima struka daje najbolja rješenja kako bi projekt bio što kvalitetnije urađen. To su neke stvari koje svima nisu vidljive, a koje su od velikog značaja za njegovu realizaciju", dodao je ministar Šteta.

Rekonstrukcija tramvajske pruge od Ilidže do Marijin Dvora se radi prvi put nakon više od 60 godina i jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije