Prvi dan vikenda u Neumu: Plaže pune turista, nema mjesta ni za peškir...

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Amiđa

NEUM ima nekoliko glavnih ulica i sve su, u pravilu, dvosmjerne. Osim kad je sezona. Tada se jedna od traka nepisanom odlukom pretvori u parkiralište, pa se u dva pravca vozi onom trakom koja je preostala. A to znači da se vozi na ljubaznost. Kako te tko propusti.

Amiđa

U koloni se zbilja lako naći. Promet je trom. Onda majke s kolicima koriste priliku i tamo gdje nema nogostupa (to je gotovo svuda) svoje bebe voze po cesti. Nema druge nego tako ovih dana kad je Neum - krcat. Na ulazima u prava, velika parkirališta majke i djeca s ručnicima za plažu pod rukama ostavljaju očeve da sami stoje u koloni i čekaju da netko izađe. A kad i uspijete zbrinuti limenog ljubimca i konačno krenete do plaže, tek onda ćete vidjeti što su problemi.

Amiđa

Mjesta za ručnik praktički da i nema, a i u moru je tijesno. Barem na ovim popularnijim plažama. Jet-skijevi se utrkuju nedaleko od obale, djeca skaču s pedalina, vrte se šareni suncobrani, a u pozadini svega toga je Pelješki most, baš jučer spojen.

Amiđa

Neumu on neće odmoći. Pekarnice na magistrali maštovito nazvane "Magistrala" i dalje će imati kome prodavati kifle sa smjesom od 0.5 maraka, ljekarna koja nudi povoljnije lijekove, neke i bez recepata i dalje će nekome biti potrebna, a markirana odjeća i cigarete po nižim cijenama nego u Europskoj uniji teško da će ikad izaći iz mode.

Amiđa

Kulturni život u BiH ljetovalištu: Jole, Milica, Aki... Plaže su mu ovako izgledale i lani. Ali tada su gužve počinjale u hercegovačkom mjestu Stolac. Za sad još nema takvih scena. Dok fotografiramo panoramu Neuma, negdje iznad nas dopire muški glas ritmično urlajući "niiisam to što misliš samo jedna plavuša, koju ćeš da lako kupiš za par minđuša". Okrećemo se, podižemo pogled na balkon prema toj skupoj dami, plavuši, k'o Romeo prema Juliji. Tamo je neki preplanuli mladić i neumorno pleše.

Amiđa

Kulturni život BiH ljetovališta nema premca. Počelo je Neumsko ljeto, održavaju se ribarske i jazz večeri te filmski festivali. Po plakatima na oglasnim pločama vidimo da su nastupali Milica i Jole, dok Aki, Boban, Rada i Sandra Afrika tek trebaju doći.

Dalmatino

Neum mi liči na bosanska radnička odmarališta iz 80ih, si blijedi ko jogurt, babe se namaču u plićaku, zamotane na +40, djeca bez kontrole vrište 'babo, baaaaaabooooo, vid me kako ronjam', zdere se po plaži, smeća svuda... Neka vas u neumu.

MrziteljPDA

Ko ima pare-on ide na more! Ko nema-dobar mu je i zaliv zvani Neum!

Džasmin

A toliki trud da se priča negativne o Neumu i Hrvatskoj tamo je ovako tamo je loše mještani se ponašaju grozno prema nama bezobrazni su a šta su postigli loši komentari.... Ništa ljudi opet idu tamo i super im je. A odlazak u Albaniju slab. Albanija 2:5 Neum

/ Najnovije