Pogledajte kako izgleda tramvajsko stajalište na Otoci dan nakon otvorenja

4
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda tramvajsko stajalište na Otoci dan nakon otvorenja
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Tramvajsko stajalište Otoka

Nakon nekoliko probijenih rokova, "nepredviđenih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa", više od godinu radova i korištenja inproviziranog i neuvjetnog stajališta, Stajalište na Otoci, ima videonadzor, obavještač dolaska sljedećeg vozila, te je prilagođeno osobama sa poteškoćama u kretanju i oštećenim vidom. Prvo je ovakve vrste u Sarajevu.

Stajalište na Otoci, ima videonadzor, obavještač dolaska sljedećeg vozila, te je prilagođeno osobama sa poteškoćama u kretanju i oštećenim vidom. Prvo je ovakve vrste u Sarajevu.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba posjetio je ovo stajalište i zabilježio kakva je situacija danas i da li je sve u funkciji. 

Tramvajsko stajalište Otoka - undefined

Foto: A.K./Radiosarajevo.ba: Tramvajsko stajalište Otoka

Pokušali smo kontaktirati i ministra saobraćaja Adnana Štetu za više informacija, jer je izgrađeno jedno od 22 najavljena tramvajska stajališta u Sarajevu, no do objave ovog teksta, odgovor nismo dobili.

Aktuelni ministar prethodno je najavio da će rekonstruisati još tramvajskih stajališta.

"Sljedeća bi trebala biti ona u naselju Nedžarići od Ilidže prema Sarajevu", kazao je Šteta.

Najavio je i da su u toku aktivnosti na kreditnom zaduženju kod Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za izgradnju tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica.

Dodao je da je planom i programom Ministarstva saobraćaja KS, kao i planom javnih nabavki planirana i izrada studija opravdanosti izgradnje tramvajske pruge prema naselju Dobrinja i naselju Šip, u ovoj godini.

Podsjećamo, Građani su u prethodnom periodu trpili saobraćajne gužve i svakodnevni kolaps saobraćaja zbog čega su s pravom bili ogorčeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije