Konačno. Otvoreno tramvajsko stajalište na Otoci, pogledajte kako izgleda

3
Radiosarajevo.ba
Konačno. Otvoreno tramvajsko stajalište na Otoci, pogledajte kako izgleda
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Tramvajsko stajalište Otoka

Tramvajsko stajalište na Otoci od danas je u funkciji

Građani su u prethodnom periodu trpili saobraćajne gužve i svakodnevni kolaps saobraćaja zbog čega su s pravom bili ogorčeni. 

Nakon nekoliko probijenih rokova, "nepredviđenih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa", više od godinu radova i korištenja inproviziranog i neuvjetnog stajališta, danas je zvanično otvoreno stajalište.

Podsjećamo, bivši resorni ministar Adi Kalem (SDA) je istakao da su učinjeni propusti u samom projektovanju stanice te da su oni morali biti otklonjeni da bi se radovi nastavili.

Obnova je počela u Štetinom prvom ministarskom mandatu, a onda ga je Kalem naslijedio na ministarskoj poziciji do početka ove godine.

Tramvajsko stajalište Otoka - undefined

Foto: Dž.K./Radiosarajevo: Tramvajsko stajalište Otoka

Međutim, tek u julu 2021. je završeno stajalište Otoka, a niti je počela gradnja drugih stajališta (ukupno 22 najavljena), a sve je to najavio tadašnji premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić.

Dio poslova oko završne obrade čelične konstrukcije stajališta trebala je da izvede kompanija "SUR TEC" iz Konjica, koja je u jednom momentu prekinula s radom te je došlo i do kašnjenja završne obrade čelične konstrukcije stajališta.

Izgradnja ovog tramvajskog stajišta na Otoci koštala je 230.000 maraka

S druge strane, aktuelni ministar Adnan Šteta je najavio da će rekonstruisati još tramvajskih stajališta.

"Sljedeća bi trebala biti ona u naselju Nedžarići od Ilidže prema Sarajevu", kazao je Šteta. 

Stajalište na Otoci, ima videonadzor, obavještač dolaska sljedećeg vozila, te je prilagođeno osobama sa poteškoćama u kretanju i oštećenim vidom. Prvo je ovakve vrste u Sarajevu.

Kako izgleda tramvajska stanica i šta je zabilježio fotoreporter portala Radiosarajevo.ba pogledajte u našoj galeriji slika. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije