Sarajevo / Pogledajte fotografije koje su obilježile posjetu princeze Victorije u BiH

07. 11. 2019. u 15:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Princeza Švedske i prestolonasljednica Victoria, njen muž princ Daniel i potpredsjednica Vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabella Lovin stigli su jučer u Bosnu i Hercegovine.

Svrha posjete je bio da se ojačaju već dobri odnosi dviju zemalja, naglase snažne veze i potencijal za nastavak saradnje u korist svih u BiH.

Cilj je da se istakne veliki potencijal zemlje, a glavne teme posjete će biti klima i okoliš, inovacije i poduzetništvo te učešće mladih.

U nastavku pogledajte fotografije koje su obilježile posjetu princeze Victorie u BiH

 

Švedska je treći najveći bilateralni donator u Bosni i Hercegovini. Svake godine s 18 miliona eura pomoći podržava napore zemlje na njenom reformskom putu ka Evropskoj uniji, a ova pomoć se implementira u saradnji s lokalnim partnerima.

U januaru 2016. godine princezu prestolonasljednicu generalni sekretar Ujedinjenih nacija imenovao je jednom od 17 ambasadora Ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals, SDG) i Agende 2030.

Princeza prestolonasljednica je od 2019. godine dio alumni grupe i nastavlja se fokusirati na oblasti održivosti i pitanja koja se tiču okeana i ribolova.

NEMA KOMENTARA